ManşetTürkiye

Bloomberg: Erdoğan’ın anket oranları bütün zamanların en düşük seviyesinde

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye’de son dönemde yapılan anket çalışmalarıyla ilgili bir analiz yayımladı.

Bloomberg, AKP’ye desteğin geçen ay, bütün zamanların en düşük seviyesine indiğini kaydetti.

‘Desteğin azalmasında ekonomik sorunlar etkili’

Bloomberg, “Ekonomik kriz büyürken, Erdoğan’ın anket oranları bütün zamanların en düşük seviyesinde” başlığını verdiği haberinde, verilen desteğin azalmasında ekonomideki sorunların gösterildiğini belirtti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’sine destek geçen ay, bütün zamanların en düşük seviyesine indi, ankete katılanlar bunda hükümetin ekonomiyi yönetmedeki sorunları neden olduğunu söyledi.”

‘Popülarite aralığı açılıyor’

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekçilerinin büyük bir kesiminin AKP’yi terk ettiğini yazdı. Ancak, buna karşılık muhalefet partilerinin seçmene bir yuva sunmakta başarısız olduğunu kaydetti.

Bloomberg, “Erdoğan, bireysel olarak da anketlerde geriye düştü. Ankete katılanlara göre Erdoğan ile cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki potansiyel rakipleri arasındaki popülarite aralığı açılıyor” açıklamasında da bulundu.

İmamoğlu ve Yavaş önde

Medya kuruluşu, anketlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 puandan fazla önünde olduğunu kaydetti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener‘in de Erdoğan’ın önünde olduğu belirtilirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Erdoğan’ın gerisinde kaldığı aktarıldı.

“Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ortak bir aday üzerinde anlaşması bekleniyor” açıklamasında bulunan Bloomberg, “Anket şirketlerine göre artan enflasyon, yüksek işsizlik ve koronavirüs kısıtlamaları, AKP’nin seçmen tabanından kaybettirdi” ifadelerinde de bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.