EnerjiManşet

Bitlis HES istemiyor

0

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Ekinli köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılan hidroelektrik santrali (HES) çalışmasını durdurmak için eylem yaptı.

bitlis

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Ekinli köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılan hidroelektrik santrali (HES) çalışmasını durdurmak için eylem yaptı. Hizan’a bağlı Ekinli köyünde bir araya gelen vatandaşlar, HES çalışmalarının yapıldığı bölgeye gitti. Çalışmaları yürüten iş makinelerini durduran vatandaşlar, yapım işini mahkemeye vereceklerini belirterek, sonuç açıklanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Ekinli köyü muhtarı İkram Aslan, yaptığı açıklamada, HES çalışmalarının, evlere, fındık bahçelerine ve meralara zarar verdiğini ileri sürerek, verilen zararlar nedeniyle çalışmanın durdurulmasını istedi.

Aslan, köylülerle şantiyeye gittiklerini ve çalışmaların durdurulması için eylem yaptıklarını bildirerek, “Eylemimiz sonuç verdi ve şantiyede çalışmalar durduruldu. Yarın mahkemeye vereceğiz. Mahkeme kararı çıkana kadar eylemimize devam edeceğiz. Tünel açarken dinamit patlatıyorlar ve patlama sırasında evlerimiz zarar görüyor” dedi.

(Sol Haber)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.