Ekolojik YaşamManşet

Bisikletle ekolojik Avrupa turunda yola çıkış tarihi 1 Mart

0
31 Rüzgar Yolgezer

Rüzgar Yolgezer

Bisiklet ve kano kullanarak, vejateryen beslenerek 9 ayda Avrupa’yı turalayacak olan Rüzgar Yolgezer’in turu 1 Mart’da başlıyor.

Yeşil Gazete olarak Rüzgar’a hazırlıkların ne aşamada olduğunu sorduk.

Vegan-Vejetaryen Derneği’nin ana destekçiliğini üstlendiği “Bisikletle Ekolojik Avrupa Turu”nda 11 bin km yol alacağını söyleyen Yolgezer, bu seyahatinde alternatif bir sistemle para kullanmadan turu tamamlayacağını ifade etti. Yaklaşık 9 ay sürecek ve Mart – Aralık 2014 tarihlerini kapsayacak turunda kullanacağı malzemeler için destek beklediğini vurgulayan Yolgezer, bu malzemelerin kendisine hibe olarak verilmeyeceğinin özellikle altını çizerek, “Ben bana destek vermek isteyen insanlardan bu malzemelerin 9 aylığına kullanım hakkını istiyorum. Tur bittikten sonra tüm malzemeleri iade edeceğim” şeklinde konuştu.

32 Rüzgar Yolgezer

1 Mart’da başlayacak 9 aylık vegan bisiklet turunun Aralık ayında tamamlanması planlanıyor

Tüm seyahat boyunca pedal basacak olan Yolgezer, karayolu bulunmayan güzergahlar için de kendi bulduğu çöplerden kendisinin inşa edeceği bir kano kullanmayı hedefliyor. Rüzgar Yolgezer’in amacı bu tur sırasında yirmi iki ülkeden çevre dostu ulaşım ve yaşam biçimiyle geçerken ekolojik yaşam biçimlerini araştırmak.

Rüzgar’ın turu sırasında ihtiyaç duyacağı malzemeler listesine siz de katkıda bulunmak ve 9 aylığına kullanım hakkınızı Rüzgar’a devretmek isterseniz bu liste üzerinden seçiminizi yapabilirsiniz.

Bisiklet ve Kano ile Avrupa turu ayrıca “Ekolojik Gezgin” web sitesinden ve sosyal paylaşım ağlarından Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak dünyayla paylaşılacak.

Rüzgar Yolgezer’in web adresi gezeko.com/

Ekolojik Gezgin facebook sayfası facebook.com/ekolojikgezgin

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.