EnerjiGünün ManşetiManşet

Birlikte Yeşil Enerjiye Projesi’nden Güre’de iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji çalıştayı

0

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nca desteklenen “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında 13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Güre’de  “İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı” gerçekleştiriliyor.

 

Proje ortağı Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ile birlikte gerçekleştirilecek çalıştayda Türkiye’nin farklı üniversitelerinden bilim insanları, kamu görevlileri, yerel yönetim ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri konuşmacı olarak yer alacak.

Bölgede iklim değişikliği ile mücadele etmek için bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu “İklim İçin STK Ağı”nın da destek vereceği çalıştayın proje koordinatörü Cemil Ortaç, “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında iklim değişikliği ile mücadele ve yenilenebilir enerji konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bugüne kadar çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini, yeni faaliyetin ise “İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı” olduğunu belirtti. Bu çalıştaydan sonra bölgede yeşil enerji konusunda daha somut adımlar atılacağını söyleyen Cemil Ortaç, tüm körfez halkını çalıştaya davet etti.

Çalıştay koordinatörü Salih Sönmezışık ise çalıştayda  6 oturum gerçekleştirileceğini, bunların sırasıyla; “Enerjide Çözüm: Enerjinin Etkin Kullanımı ve % 100 Yenilenebilir Enerjiye Geçiş”, “İnsan-Doğa İlişkileri ve İklim Değişikliği”, “Türkiye’de ve Dünya’da Yenilenebilir Enerji”, “İklim Değişikliği ve Buna Neden Olan Etmenler”, “Yerel Yönetimlerde  Yeşil Enerji Uygulamaları”, “Enerjide Geleceğin Teknolojileri ve Uygulamaları” olduğunu belirtti.

Çalıştay öncesi bölgedeki tüm belediyeleri ziyaret ederek çalıştaya davet eden Ege ve Marmara Belediyeler Birliği başkanı Cahit İnceoğlu, çalıştayın yerel yönetimlerin yeşil enerji uygulamalarına geçişlerini hızlandırma konusunda katkıda bulunacağını belirterek tüm yerel yöneticileri ve uzmanlarını çalıştaya davet ediyor.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yönetim kurulu başkanı Süheyla Doğan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi  kapsamında sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve belediyeler birliğinin bir araya gelmesiyle bölgede oluşan yeni işbirliğinin bölgenin doğasının korunmasında, iklim değişikliği ile mücadelede ve yeşil enerjiye geçişte önemli bir ivme yaratacağını belirtti.

Çalıştayın ikinci günü sabahı 9:30’daki “İklim Değişikliği ve Buna Neden Olan Etmenler” oturumunda gazetemiz editörlerinden Ümit Şahin de “İklim değişikliğinde son durum: Sebepler ve etkileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Aynı oturumda Açık Radyo’dan Ömer Madra’nın sunumu ise, “Niçin daha fazla bekliyoruz?” konusuna odaklanıyor.

Çalıştay programına www.yesilenerji.org.tr web sitesinden  erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.