DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Birleşik Krallık, Türkiye’de yapılan koronavirüs aşılarını tanıyacağını duyurdu

0

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye‘de yapılan koronavirüse karşı aşıların Birleşik Krallık tarafından tanınacağını duyurdu.

Bu kararla birlikte, Türkiye’den Birleşik Krallık’a giden tam aşılı kişilerin 10 gün boyunca karantinaya girme zorunlulukları kalktı.

Karar, 37 ülke için de geçerli

Karar, Birleşik Krallık’a gelmeden önceki son 10 gün boyunca kırmızı listedeki bir ülkede bulunmamaları koşuluyla, Türkiye’yle birlikte Hindistan, Pakistan, Brezilya ve Güney Afrika‘nın da aralarında bulunduğu toplam 37 ülkeden gelenler için de geçerli olacak.

Ülkeye seyahat ederken tam aşılı sayılabilmek için ikinci aşının üzerinden en az 14 gün geçmiş olması gerekiyor.

Birleşik Krallık, Türkiye’yi 22 Eylül’den itibaren geçerli olacak şekilde kırmızı listeden çıkarmış ve böylece Türkiye’den Birleşik Krallık’a gidenlerin 10 gün boyunca otel karantinasına girmelerine gerek kalmamıştı.

Ancak, buna rağmen ülke Türkiye’nin aşı sertifikasını tanımamıştı.

Bundan ötürü de Türkiye’de aşılanmış kişiler Birleşik Krallık’a girdiklerinde aşılanmamış sayılıyor ve 10 gün boyunca kaldıkları yerde karantinaya girmeleri gerekiyordu.

Bu kararla birlikte, Birleşik Krallık kırmızı listeden 47 ülkenin ve bölgenin çıkarıldığını ve listede sadece yedi ülkenin kaldığını da açıkladı.

Bu ülkeler ise Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Haiti, Panama, Peru ve Venezuela.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.