DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Birleşik Krallık Sağlık Kurumu: Alkole bağlı ölümler pandemi sırasında yüzde 20 arttı

0

Birleşik Krallık Sağlık Kurumu (PHE), 2020 yılında alkole bağlı olarak kayıtlara geçen ölümlerin pandemi sırasında yüzde 20 arttığını ve 6 bin 983 kişiye yükseldiğini açıkladı.

Koronavirüs salgını sırasında barlar, restoranlar ve gece kulüplerinin altı aydan uzun süredir kapalı olmasına rağmen alkol tüketimi ve satışının arttığına da dikkat çekildi.

‘Birçok insanı daha fazla alkol içmeye sürükledi’

British Liver Trust isimli yardım organizasyonundan Pamela Healy, açıklanan verileri değerlendirdi ve şu açıklamayı yaptı:

Stres, yalnızlık ve yardım hizmetlerine yetersiz ulaşım birçok insanı daha fazla alkol içmeye ve karaciğerlerini tehlikeye atmaya sürükledi.”

PHE’nin uzmanlarından Rosanna O’Connor da alkol tüketimi ile mücadelenin koronavirüs salgınından kurtulma planının bir parçası olması gerektiğini dile getirdi.

Alkol satışı yüzde 24,4 arttı

Birleşik Krallık’taki tüketici istatistiklerine göre, büfe ve süpermarketler 2020-2021 yılında 12 milyon 600 litre alkol sattı. Bu rakam, 2019-2020 yılındaki satışlardan yüzde 24,4 daha fazla.

Alkole bağlı en yaygın ölüm nedeninin karaciğer hastalıkları olduğu belirtildi. Bunun yanında, alkol zehirlenmesi sonucu gerçekleşen ölümlerin de yüzde 4,5’tan yüzde 15,4’e yükseldiği kaydedildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.