Kültür-SanatManşet

Bir varmış bir yokmuş: Masalcılar Mardin’de ikinci kez buluşuyor!

0

Mardin Müze Müdürlüğü, 3-8 Ekim 2017 tarihleri arasında “Hakikat Kapısı” teması ile bu yıl ikinci kez “Mardin Masalcılar Buluşması” düzenliyor. Buluşma süresince onlarca geleneksel masal anlatıcısı Mardin Müzesi’nde, okullarda, evlerde ve kentin sosyal alanlarında masallar anlatacak.

2.Mardin Masalcılar Buluşması’nda büyüklere ve çocuklara yönelik masallardan oluşan iki ayrı program yer alıyor. Program kapsamında yapılacak olan çok sayıda atölye, sergi, müzik dinletisi ve söyleşinin yanı sıra masal çemberleri etrafında sadece masalların konuşulacağı büyülü günler ve saatler de unutulmamış.

2.Mardin Masalcılar Buluşması tanıtım filmi

Masallara inanan, zamanla bildiği masalları unutan, masal dinlemeyi seven ya da özleyen büyükler ve masallarla büyüyen çocukların, masalcıların getirdiği kahramanları birlikte tanıma fırsatı bulacağı buluşmada Anadolu ve Mezopotamya’nın birbirinden güzel masalları anlatılırken kayıp masallar da gün yüzüne çıkarılacak.

Binbir zahmetle ve emekle icra edilip özel çabalarla sürdürülen “Cam Altı Sanatı” ve bakıra incelikle işlenen “Şahmaranlar”ın tılsımında merakla beklenen Mardin Masalcılar Buluşması’nın “Hakikat Kapısı”, Kaf Dağı’nın ardındaki diyarlara yolculuk yapmak ve masalların sırrına varmak isteyen herkese açık.

2. Masalcılar Buluşması’nın programı ve son dakika gelişmeleri hakkında bilgi sahibi olmak için Mardin Müze Müdürlüğü’nün sosyal medya sayfasını takip edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.