ManşetTürkiye

Bir Dakikada Türkiye – 12 Aralık 2012

0

Yüksekova’da çıkan olaylarda bir ölüm daha

Yüksekova’da 6 Aralık Cuma günü polis kurşunuyla öldürülen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’in cenaze töreninde yaralanan Bemal Tokçu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yüksekova Haber’e göre Tokçu polisin açtığı ateşte başından yaralanmıştı.

Adana’da polisin yaptığı işkence güvenlik kamerasında kaydedildi

Adana’da ruhsatsız uzun namlulu tabanca ihbarıyla Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı baskın sırasında evde bulunan 17 yaşındaki M.R.Ö’ye yapılan işkence evdeki güvenlik kamerasında kaydedildi. Aile kamera görüntüleriyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sabah muhabiri Atay: “Tecavüz haberi turizme zarar verecekse yapılmamalı”

Bianet’in haberine göre Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon bölümünde derse konuk olan Sabah Gazetesi Karabük Muhabiri Ali Faik Atay tecavüz haberi kentin turizmini kötü etkeleyecekse haber yapılmamalı dedi. Atay tecavüz haberinden bir gazetecinin 40 lira kazanacağını ama yapacağı haberin kentin ekonomisine olumsuz etki edeceğini söyledi.

 

Suriyeli sığınmacılara 11 ilde serbest ikamet izini verildi

Samsun, Sinop, Zonguldak, Manisa, Karabük, Adıyaman, Elazığ, Giresun, Ordu, Trabzon, Artvin illerine serbest ikamet izini verildi. İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre uydu iller olarak adlandırılan bu bölgeler, emniyet ve asayiş açısından sorun yaşanmayan ve ikamet eden yabancıların kontrollerinin zor olmadığı yerleri kapsıyor. Sığınmacılar eğer Mültecilerin Hukuki Durumuna Dair Cenevre Sözleşmesi’nin 1’inci maddesindeki mülteci tanımına giren kriterlere sahipse, ülkemiz tarafından bu kişilere sığınmacı statüsü tanınıyor.

 

TUSKON, TÜGİAD ve TÜMSİAD Başkanları: 2014’te en büyük tehdit işsizlik

Dünya Gazetesi’nden Volkan Özsoy’un haberine göre Türkiye İşinsanları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Tüm Sanayici ve İşinsanları Derneği (TÜMSİAD) ve Türkiye Genç İşinsanları Derneği (TÜGİAD)  Başkanları, 2013’ün zorlukla geçtiğini söylerken 2014’te ekonomiyi tehdit edecek en büyük sorunun işsizlik olduğu görüşünü paylaştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.