Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

BioNTech aşısı, aile hekimliklerinde de uygulanmaya başlıyor

0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının devlet hastaneleri ve özel hastanelerin ardından, aile hekimleri tarafından da yapılabileceğini duyurdu. 

Koca, “Aşıya erişimde yeni kolaylıklar var. Biontech aşısı için artık kamu ve özel hastanelerle birlikte Aile hekimlerimiz de devrede. Bugünden itibaren e-nabız ve MHRS üzerinden randevu alabilirsiniz. Bu güce güvenin” dedi.

BioNTech saklama koşulları nedeniyle bugüne dek sadece belli başlı hastanelerde uygulanabiliyordu.

Türkiye 120 milyon doz aşı anlaşması yaptı

Çin‘den gelen Sinovac aşılarında yaşanan tedarik sorununun ardından Sağlık Bakanlığı, Pfizer/BioNTech’le yeni alım anlaşması yaptı.

Bakan Koca, BioNTech firmasının kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin’in de katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında, Türkiye’ye 4 ay içinde 120 milyon doz BioNTech aşısı geleceğini duyurmuştu.

Şahin da, “Türkiye’ye haziran ayının sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz, ağustos ve eylül ayında tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz” demişti.

Aşı randevusu nasıl alınır?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Diğer yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte randevu alabilirsiniz.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.