DünyaManşet

Binlerce ‘reddeden’: Fatura ödemiyorlar, vergi vermiyorlar, devleti tanımıyorlar, tazminat istiyorlar

0

Avusturya’da yüzlerce insan devleti reddettiklerini deklare etti. Kendilerine “devleti reddeden”ler diyen topluluk, devlet otoritesini ve devlet memurları tarafından uygulanan ceza tedbirlerini tanımadıklarını ifade ediyor.

Avusturya Cumhuriyeti’nin meşruluğunu tanımadığını söyleyen yüzlerce Avusturyalı kendilerini “devleti reddedenler” olarak deklare etti.

Gazete Karınca’dan Ezgi Gül’ün Sputnik International’den aktardığı habere göre, devleti reddedenler, devlet organlarının otoritesini tanımıyor, vergileri ve para cezalarını ödemeyi reddediyor ve devlet enstitülerinden ve kamu görevlilerinden tazminat talep ediyor.

One People’s Public Trust (OPPT), Freemen, Staatenbund (State Federation) ve Terranier gibi toplulukların biçimlendirmesiyle 2014’te ortaya çıkan hareket Aşağı Avusturya’da, ülkenin en kuzeyinde ve en kalabalık 9 şehirde daha çok yankı buluyor.

Devlet ‘şikayetçi’

Avusturyalı kamu personelleri ise “kağıt üstünde terörizm” olarak adlandırdıkları bu hareketten rahatsız.

Aşağı Avusturya Anayasayı Koruma Federal Dairesi müdürü Roland Scherscher şöyle diyor:

“Kağıt üstünde terörizmden bahsediyoruz; yasal işlemleri yürüten otoritelerin tehdit edildiği, belediye başkanlarının tehdit edildiği, vergi dairelerinde çalışanların tehdit edildiği, bu insanlara ücret veren bankalar tehdit edildiği bir terörizm.”

Bakanlık: 22 bin sempatizan var

Aşağı Avusturya’da yaklaşık 250 sempatizan var. Avusturya Anayası Koruma Federal Dairesi ve terörle mücadele (BAT), devlet reddetme hareketinin organizasyonlarına katılan ya da bağlantılı olan toplam 800 kişiden haberdar.

İçişleri Bakanlığı da Avusturya’da bu ve benzeri hareketlerin yaklaşık 22.000 sempatizanı olduğunu söylüyor.

İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Onları kaydedebildik çünkü otoritelere yetkili devlet organları ve otoritelere devleti reddettikleri ile ilgili belgeler gönderiyorlar. Ayrıca internette çağrısını yaptıkları toplu buluşmalar da var.”

Bir ‘reddeden’e 18 ay hapis

30 Ocak’ta, 46 yaşındaki bir “devleti reddeden” Aşağı Avusturya, Krems an der Donau’da vergilerini ve faturalarını ödemediği ve on milyonlarca euroyu devletten, belediye memurlarından ve sigorta şirketi çalışanlarından gasp ettiği iddiasıyla 18 ay yarı zamanla hapse mahkum edildi.

Mart’ın 15’inde OPPT üyesi 8 reddeden daha, Krems’teki çalışmaları için mahkemeye çıkacak. Davalılar, 6 erkek ve 2 kadın; tehdit, cebirle iş yaptırma, ve devlet otoritelerine karşı gelmekten yargılanıyor.

‘Reddedenler’in kendi ‘mahkemesi’

Dava bu sekiz kişinin kendilerine “International Common Law Court of Justice” (Uluslararası Ortak Adalet Mahkemesi) demesi ve Temmuz 2014’te Aşağı Avusturya Waldviertel’deki bir gardiyanı insanlığa karşı işlenmiş olduğunu iddia ettikleri suçlar için yargılamasından dolayı açıldı.

Kasım’da, Avusturya ordusu mensubu bir memur OPPT üyesi olarak maskesiz ortaya çıktı ve görevinden vazgeçti.

Sempatizanların yaptırımlara rağmen giderek çoğalması ise devlet organlarını ve kamu personellerini rahatsız ediyor.

Rudolf Striedinger Abwahramt (AbwA)’nın başkanı, Avusturya silahlı kuvvetlerinin en önemli iki idarecisinden biri, “OPPT mensupları silahlı kuvvetler için ciddi ve güçlü bir tehdit” diyor.

 

(Sputnik International, Gazete Karınca)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.