ManşetTürkiye

Binlerce kişi susuz kaldı

0

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, 16 bin kişinin yaşadığı yerleşim bölgelerine içme suyu sağlayan Birlik’in elektrik borcu ödenmeyince şalter indirildi; binlerce kişi susuz kaldı. Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya “halimiz içler acısı” dedi ve sorunun çözümü için Ankara’da olduğunu söyledi.

Günlerdir susuz kalan yerleşim bölgelerinin içme suyunu birkaç yıl önce kurulan Karasu İçme Suyu Birliği sağlıyordu. Birlik elemanları, iki ayda bir köy ve mezralardan su bedellerini tahsil ediyordu.

Toplanan paralardan elektrik borcu ve işçilerin ücretleri ödeniyordu. Ancak Karasu İçme Suyu Birliği’nin 700 bin TL’yi bulan borcu ödenmeyince dağıtım şirketi elektrikleri kesti.

MALATYA’DA ÇÖZEMEDİ ANKARA’YA GİTTİ
Elektriklerin kesilmesi ile birlikte içme suları da kesildi. Suların kesik olduğu yerler arasında, okul, hastane, cami gibi alanlar da bulunuyor.
Aynı zamanda Karasu İçme Suyu Birliği’nin de başkanı olan Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, önceki dönemden kalan borçlar olduğunu, ifade ederek şunları söyledi: “Durumumuz içler acısı. Binlerce insan susuz durumda… Okullar, hastaneler de aynı durumda. Sorunun çözümü için Ankara’ya geldi. Enerji Bakanımız (Taner Yıldız) ile görüşebilirsem derdimizi anlatacağız” dedi.

HASTALIK TEHLİKESİ VAR
Faiziyle beraber bu borcu ödeyeceklerini taahhüt ettiklerini belirten Kaya, buna rağmen elektriğin kesilmesi nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığını vurgulayarak, içme suyunun kısıtlı imkanlarla temin edilebilmesi nedeniyle hastalık tehlikesinden endişe ettiklerini kaydetti.

‘SU PARALARINI DÜZENLİ OLARAK ÖDÜYORUZ’
hurriyet.com.tr’nin konuştuğu muhtarlar “Su paralarını iki ayda bir düzenli ödüyoruz. Bu borç nasıl oluştu anlamış değiliz” diyor. Bereketli Köyü Muhtarı Ali Ekber Akkaya, 60 kadar hanenin bulunduğu köylerinde su paralarını düzenli olarak ödediklerini kaydetti. Günlerdir susuz olduklarını söyleyen Akaya, su sorununu artezyenlerden sağladıklarını, ancak bu durumun sağlık açısından sıkıntılı olduğunu söyledi.

110 haneli Tecirli Köyü Muhtarı Mehmet Poyraz, köy olarak düzenli olarak paralarını ödediklerini, hane başında iki ayda bir 90-100 TL ödendiğini söyledi.

Dedekargın Köyü Muhtarı Battal İncesu da benzer sorunlar yaşadıklarını, anlatarak “Düzenli olarak paralar ödeniyor. Bu borç nasıl oluştu anlamış değilim. Sorunun çözümü için Vali Bey ile de görüşmeler yapıldı. Ancak bir çözüm bulunamadı. Üstelik önümüz yaz, daha sıkıntılı günler yaşayacağız” dedi.

Yazıhan Sulama Birliği Mehmet Zeki Yücel ise, elektrik kesintilerinin sürekli olduğunu, sorunun nasıl çözüleceğini ise bilmediklerini söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.