ManşetTürkiye

Binler Hatay’da barış istedi

0

Hatay’da demokrasi güçleri tarafından başvurusu yapılan, fakat valilik tarafından yasaklanan eylem, halkın yoğun katılımıyla ‘barış mitingi’ne dönüştü.

Suriye’ye yönelik baskılara ve emperyalist müdahale çabasına karşı halkların kardeş olduğunu haykırmak ve barış istemek için eylem yapma kararı alan demokrasi güçlerine Hatay Valiliği engel olmaya çalışmıştı. Valilik, eylemi yasaklamış, tüm yerel basın eliyle baskı kurulmaya çalışılmış, radyolardan saat başı yapılan duyurular ile, televizyonlardan yapılan haberler ile mitinge katılım düşük tutulmak istenmişti.

Ancak bölge halkı, tüm baskılara karşı bugün (19 Şubat) sokağa çıktı. “Ortadoğu’ya ve Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Son” eylemi, 3 bin kişinin üzerinde katılım ile mitinge dönüştü. 3 binin üzerinde kişi, Doğuş Okulları önünde buluşarak kent merkezine yürüdü. Miting, Ulus (Künefeciler) Meydanı’nda yapıldı.

Kurumlar adına ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ayhan Erkal, Ortadoğu coğrafyasına yapılan emperyalist müdahalelere karşı halkların kardeşliği için mücadele ettiklerini belirtti. Ortadoğu’da gelişen halk hareketlerinin emperyalizm tarafından manipüle edilmeye çalışıldığını belirten Erkal, bu müdahalenin yanı başlarında olan Suriye’ye de yansıdığını belirtti.

Erkal açıklamasının devamında Antakya kentinin Suriye’de gelişen olaylardan siyasi ve ekonomik olarak etkilendiğine dikkat çekti. Demokrasi ve devrim mücadelesi veren güçler olarak bu tarihsel dönemeçte devletler düzleminde taraf almadıklarını ezilen halklardan yana taraf aldıklarını söyleyen Erkal, valiliğin yasağını ve Mersin’de KESK yürüyüşüne yapılan polis müdahalesini protesto etti.

(sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.