KentManşet

Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu YETEV’e bağlı okul için özel imar düzenlemesi

0
İstanbul Üsküdar‘daki Bulgurlu Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin metrekarelik parselin imar durumu Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı‘nca değiştirilerek “özel sosyal altyapı” alanı ilan edildi. Parselde, mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın oğlu Bilal Erdoğan‘ın yaptığı Yeni Türkiye Eğitim Vakfı‘na (YETEV) ait Palet Çamlıca Okulları‘nın inşaatı sürüyor.

Palet Okulları, TÜRGEV bünyesinde kurulmuş, daha sonra faaliyetleri YETEV’e taşınmıştı. Sözkonusu alan ise daha önce yine bakanlık tarafından üçüncü derecede sit alanı olarak ilan edilmişti.

İmar durumu değiştirilen parselde, böylece “birey ve toplumun kültürel, sosyal ve rekreatif ihtiyaçlarının karşılanması, sağlıklı bir çevre ile yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik özel sektör tarafından eğitim, sağlık, dini ve kültürel tesislerle, açık ve kapalı spor tesisleri, park, çocuk bahçesi, oyun alanı, meydan gibi açık ve yeşil alanlar” yapılmasının önü açıldı. Plan notlarına da özel olarak, “Kot geniş yoldan alınacaktır” ibaresi eklenerek, yükseklik 3 kat, inşaat hakkı oranı 1.40 olarak belirlendi.

Ardından da bu parselde Palet Çamlıca Okulları’nın inşaatı başlandı. Parselde bugün eğim nedeniyle caddeden kot alındığında 3 katlı, sokaktan bakıldığında 6 katlı olan bir bina yükseliyor. Okulun, 2022-2023 eğitim döneminde açılacağı belirtiliyor.

İBB üyesi Tekel: İmar şartlarının çok üzerinde yapılaşma

Sözcü’den Özlem Güvemli’ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li Meclis üyesi Doğan Tekel, alanda bakanlığın vakfa özel plan değişikliği yaptığını ve belirlenen imar şartlarının çok üzerinde yapılaşmaya gidildiğini açıkladı. Tekel, bu parsel için daha önce İBB Meclisi’nde alınan kararla gerçekleştirilen plan değişikliğinin açılan dava sonucu iptal edilmesi nedeniyle bakanlığın devreye girdiğini anlattı.

Tekel, “Parsel mevcut planlarda ‘3. Derece Doğal Sit Alanı’ ve  ‘Sosyal Kültürel Tesis Alanı’ fonksiyonuna sahipken, sihirli dokunuşla Özel Palet Okulu oldu. . Emsal değeri en az beş kat aşılmış. Bina da altı katlı. SİT koruması altındaki Çamlıca’da bu binadan daha yüksek bina yok” dedi.

Tekel, özel okulun çevresindeki yol ve peyzaj düzenlemesinin de Üsküdar Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.