DünyaHayvan HaklarıManşet

Biden’la birlikte eski bir gelenek de Beyaz Saray’a dönüyor: First köpekler

0

ABD‘nin 46. başkanı olarak Beyaz Saray‘a yerleşme hazırlıkları yapan Joe Biden’a ekibi ve ailesinin yanısıra ‘first köpekler’ de eşlik edecek. ABD’de first köpekler geleneği 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip.

Gelenek Trump’la bozuldu

ABD başkanlarının evcil hayvanlarıyla birlikte yaşaması 100 yılı aşkın bir süredir devam eden bir Beyaz Saray geleneği olarak kabul ediliyor. Bu geleneği ilk evcil hayvanı olmayan başkan olan Donald Trump bozmuştu.

ABD’nin yeni başkanı Biden’ın ise Champ ve Major adında iki Alman çoban köpeği var. Biden’ın Beyaz Saray’a girmesiyle First köpek geleneği de Beyaz Saray’a dönmüş olacak.

Champ, Biden başkan yardımcılığı yaptığı dönemde de Beyaz Saray’da bulunuyordu. Bu yüzden sarayın yabancısı değil. Major ise Beyaz Saray’ın barınaktan sahiplenilen ilk köpeği olacak.

Biden, Major’ı 2018’de Delaware Humane Association isimli bir hayvan sahiplendirme organizasyonu aracılığıyla evlat edindi.

Eski başkanlar da Beyaz Saray’ı hayvanlarıyla paylaşıyordu

Barak Obama’nın başkanlığında da ailenin Bo ve Sunny isimli köpekleri Beyaz Saray’daydı.

Bill Clinton da köpeği Buddy ve kedisi Socks’la Beyaz Sarayı paylaşıyordu. Hillary Clinton Buddy ile Socks’ın rekabetini ve çocukların onlara yazdığı mektupları anlatan bir kitap da yazmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.