KadınManşet

Bianet’in ‪#‎erkekşiddetiçetelesi‬ raporu: Erkekler Ağustos’ta 22 Kadın öldürdü

0

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler 22 kadını öldürdü; 20 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti/tecavüz girişiminde bulundu, 20 kadına zorla fuhuş yaptırdı; 37 kadını yaraladı; 6 kadın ve kız çocuğunu taciz etti.

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre 2015’in ilk yedi ayında erkekler 182 kadın öldürdü, 90 kadına tecavüz etti, 142 kadını fuhuşa zorladı, 266 kadını yaraladı, 161 kadını taciz etti.

1

Erkekler Ağustos’ta 22 kadın öldürürken bu kadınlardan ikisi, erkeklerin karılarını öldürmelerine engel olmaya çalışırken öldürüldü. Bir kadın isetecavüze direndiği için balyozla darp edilerek öldürüldü. Bir kadın çıkarttığı uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü.

Erkekler Ağustos’ta 20 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti/tecavüz girişiminde bulundu, 20 kadına zorla fuhuş yaptırdı. Tecavüze uğrayan 20 kadından ikisi Suriyeli sığınmacı, biri engelli, ikisi ise turist kadınlardı. Kadınların yüzde 75’ine tanıdıkları erkekler tecavüz etti.

Ağustos’ta toplam 105 erkek şiddeti, cinayet, cinayete teşebbüs, taciz, cinsel şiddet, tecavüz ve yaralama vakası basına yansıdı.

Erkek şiddeti vakalarının yüzde 32’si Marmara, yüzde 15’i İç Anadolu, yüzde 15’i Ege, yüzde 15’i Karadeniz, yüzde 10,5’i Akdeniz, uüzde 9,5’i Güneydoğu Anadolu, yüzde 2’si Doğu Anadolu’da yaşandı.

(bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.