Türkiye

Beyoğlu’ndan yükselen ses: “Her yer Mısır her yer direniş”

0

Beyoğlu Galatasaray Lisesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişi, slogan ve pankartlarla halk yönetime karşı ayaklanan Mısır ve Tunus halklarına destek vermek için yürüdü.

Galatasaray Lisesi önünde saat 19.00’da toplanan grup Taksim Meydanı’na, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Milyonlar aç, işgal altında yaşasın küresel ayaklanma”, “Her yer Mısır, her yer direniş”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Mübarek halka hesap verecek” sloganları eşliğinde yürüdü.

Eylemciler, “Tahrir’den dünyaya isyan devrim özgürlük” pankartı açtı, “Dün hepimiz Tunus’luyduk, bugün hepimiz Mısır’lıyız, yarın hepimiz özgür olacağız”, “Piramidin en altında, direnişin en önündeyiz”, “Yaşasın Mısır devrimi”, “Devrim için ileri” dövizleri taşıdı.

“Eşitlik ve özgürlük kavgası bizim de kavgamızdır”

Taksim Meydanı’nda basın açıklamasını okuyan Zeynep Pekünlü, Tunus, Cezayir, Ürdün, Yemen ve Mısır’da halkın otoriter rejimlere ve onlar tarafından uygulanan neoliberal politikalara başkaldırdığını belirterek “Tunus’tan Mısır’a ayaklanan gençler, kadınlar, tüm ezilenler kardeşlerimizdir; onların eşitlik ve özgürlük kavgası bizim de kavgamızdır.” dedi.

Tunus ve Mısır’daki devrimler dünyadaki bütün emekçilere ve ezilenlere moral verdiğini söyleyen Pekünlü, AKP hükümetini eleştirdi:

“Meclis kürsüsünden diktatör Mübarek’e akıl öğreten, günler sonra Mısır halkının haklı taleplerine kulak vermeye davet eden AKP hükümeti ve Türkiye egemenlerinin yalanlarını, özde birbirlerinden farkları olmadığını bu ülkenin emekçileri ve ezilenleri olarak haykırmak zorundayız..” (Elif Gençkal)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.