Kültür-SanatManşet

Beyoğlu Sineması hepimizin!

0

1989’dan beri Halep Pasajı’nda hizmet veren ve İstanbul’da bağımsız film gösteren sayılı sinemalardan Beyoğlu Sineması ekonomik tehdit altında, ayakta kalabilmek için zor günler geçiriyor.

Sonunun Alkazar, Rüya, Sinepop ve Emek sineması gibi olmaması için Beyoğlu Sineması ve Herkes İçin Mimarlık el ele verdi ve Beyoğlu Sineması’na hayat vermek için kolları sıvayıp yenileme çalışması başlattı.

15 Şubat ve 17 Temmuz’da yapılan açık atölyelerde ortaya atılan fikirlerle temellendirilen çalışmanın ilk aşamasında Beyoğlu Salonu ve fuaye alanı yenileniyor. Pera Salonu’nun yenilenmesi, kafeterya kapasitesinin arttırılması, fuayede bulunan ve dükkan olarak tabir edilen alanların öğrencilerin çalışabileceği alanlar ve açık kütüphane olarak yeniden tasarlanması ise kaynak bulunduğunda gerçekleştirilebilecek fikirler arasında. Bu fikirler ve niceleri ancak izleyiciler geldikçe ve sinema çalışmaya devam ettikçe gerçekleştirilebilir.

Herkes İçin Mimarlık ve Beyoğlu Sineması sinemaya sahip çıkmak ve bağımsız sinema kültürünü canlandırmak için herkesi desteğe çağırıyor.

“Makara desteğinizle dönüyor” ve “Bizim perdelerimiz hep açık” diyen Beyoğlu Sineması herkesi AVM’lerden çıkıp sinemaya davet ediyor.

Beyoğlu Sineması’nın yaz programı dolu

Sinema Yazarlar Derneği’nin seçtiği 2012’nin en iyi 20 filmi 02-15 Ağustos Tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda gösteriliyor. Yaz Şenliği programı ise izleyicilerden gelecek taleplerle oluşturulacak. Programa eklenmesi istenilen film talepleri Beyoğlu Sineması facebook sayfasından iletilebilir: https://www.facebook.com/BeyogluSinemasi

Bu sefer “Emek”lerimiz boşa gitmeyecek!

Özgecan Kara / Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.