LGBTİ+

Beylikdüzünde trans kadın cinayeti

0

İstanbul Beylikdüzü’nde bir transseksüel kadın kurşunlanarak katledildi. Beylikdüzü Bizimkent köprüsünde zorunlu seks işçiliği yapan 19 yaşındaki transseksüuel kadın Günce, gece 03:30 sıralarında 35 HTD 35 oto plakalı araç içerisinde bulunan 2 kişi tarafından kurşunlanarak katledildi.

Ana akım medyanın cinayet haberini verirken kullandığı nefret dolu transfobik dil katledilen transseksuel kadını ikinci defa öldürdü. Katil zanlılarını koruma altına alan polis ve medyanın sokak ortasında öldürülen transseksüel kadının kimlik ismini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

LGBT bireylere Türkiye’de ilk defa parti kuruluşunda ve yönetiminde yer veren Yeşiller ve Sol Gelecek eş sözcüleri Sevil Turan ve Arif Ali Cangı, Günce’nin öldürülmesi ile ilgili olarak, “Toplumda ayrımcılığa maruz bırakılan LGBT bireylere uygulanan şiddet görmezden geliniyor. Bu gece katledilen Günce isimli trans arkadaşımız şiddet politikasının mağdurudur. Medya ve devlet trans bireylere uygulanan ayrımcılığı tırmandırmaktadır. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak bizler LGBT bireylerin haklarının güvence altına alınması ve uğradıkları ayrımcılığın son bulmasını sağlama amacındayız. Hiç kimsenin yaşam tarzı ve yönelimleri nedeniyle dışlanmadığı bir toplum düzeninin kurulması için çabalayacağız” şeklinde konuştular.

Haber: Michelle Demishevich

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.