ManşetDoğa MücadelesiYerel

Beycik Köyü sakinleri: Buradaki doğanın yok edilmesini vicdanımız kaldırmıyor

0

Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı Beycik Köyü‘nde yaşayan vatandaşların bir kısmı, Beydağları Milli Parkı sınırındaki 20 hektarlık arazide yapılan düz ağaç kesimine ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada “Bizler hiçbir şekilde bu kesimin yapılması gerektiğine ikna değiliz. Buradaki ormanların, çiçeklerin yok edilmesini, hayvanların yerinden edilmesini yüreğimiz kaldırmıyor” ifadeleri kullanıldı.

‘Kesimlerin tahribatına her gün tanık oluyoruz’

Yaklaşık 20 yıl önce de bölgede kesim yapıldığı belirtilen açıklamada “Buradaki doğanın yapısına, heyelan ve erozyon izlerine ve daha önceki düz kesimlerin yarattığı tahribata her gün tanık  oluyoruz” denildi.

Söz konusu kesimin bölgedeki koruma altındaki endemik bitki türlerine ve hayvan popülasyonuna zarar vereceğini öne süren bölge halkı kesim planının  dünyanın en ünlü on yürüyüş rotasından biri olan ve hali hazırda tahrip olmuş Likya Yolu‘nun geleceğini de alternatif etabını yok ederek tehlikeye attığını söylüyor.

‘Geçici olarak durduruldu’

Ağaçların hiçbir ayrım yapılmadan kesildiğini belirten bölge halkı, “Bu durumu öğrendiğimiz günden bu yana da Muhtarımızın Kaymakamlığa verdiği itiraz dilekçesini takiben Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili işletme müdürlüklerini ziyaret ederek, bugünlerde geçici olarak durdurulmuş bu kesimin iptal edilmesine yönelik talepte bulunmaktayız” dedi.

Ancak konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınmasına rağmen kesimi kalıcı olarak durdurma yönünde ilgililerin hiçbir resmi yahut elle tutulur adım atmadığı belirtilen açıklamada “Bu kesimin orman amenajman planlarına uygun olup olmadığı TBMM’de sorulmuş ve henüz yanıt alınamamıştır” ifadeleri yer aldı. 

‘Vicdanımız el vermiyor’

Açıklamada “Bizler hiçbir şekilde bu kesimin yapılması gerektiğine ikna değiliz. Buradaki ormanların, çiçeklerin yok edilmesini, hayvanların yerinden edilmesini yüreğimiz kaldırmıyor. Korkuyoruz derken kaygılarımızın şeffaf ve nesnel bir şekilde giderilmemesini aklımız almıyor. Milli servetimize, tarihsel ve kültürel miraslarımıza yönelik duyarsızlığa ses çıkarmamaya vicdanımız el vermiyor” denildi. Açıklama şu çağrı ile son buldu:

Tüm halkımızı Antalya Beycik Köyü’nde olanlar konusunda duyarlılığa ve yanımızda olmaya davet eder, Beycik Köyü sakinleri olarak bu konudaki tüm yasal haklarımızı sonuna dek kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

İmza kampanyası başlatıldı

Beycik, Ulupınar, Çıralı ve Olimpos sakinleri tarafından kesimlerin durdurulması ve şu ana kadar verilen zararın giderilmesi talebiyle bir imza kampanyası başlatıldı.

Kesimlerin yapıldığı bölgenin 25’i bölge endemiği olmak üzere 865 farklı bitki türüne ev sahipliği yaptığı belirtilen açıklamada kesimlerin durdurulması talep ediliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.