ManşetYerel

Beşiktaş’a yayalaştırma ve kentsel dönüşüm projesi

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan “Beşiktaş Meydanı Yayalaştırma ve Kentsel Dönüşüm” projesinin yolda olduğu açıklandı. Proje ile Barbaros Bulvarı ile Beşiktaş Meydanı’na inen trafik tamamen yerin altına alınarak meydanın yayalaştırılması hedefleniyor.

20 Beşiktaş Meydanı...

 

Bununla birlikte projede Ihlamurdere Caddesinin de yayalaştırılması ve bu caddenin Beşiktaş Evlendirme Dairesi ile birleştiği alanda Ihlamur Meydan Projesi ile 1.000 araç kapasiteli otopark yapılması hedefleri yer alıyor.Proje aynı zamanda deprem riski taşıyan mahalleler için kentsel dönüşüm de içeriyor. Sinanpaşa, Mecidiye, Ortaköy, Türkali ve Vişnezade mahallelerinin bu kapsamda olduğu açıklanmakla birlikte projenin bu bölümünün ayrıntıları henüz halkla paylaşılmadı.

Projenin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor ancak projenin trafik problemini çözemeyen Taksim’i yayalaştıran projeye benzerlik göstermesi endişe yarattı. 

Başkan; Twitter’dan meydanı yeşillendirme sözü verdi

29

Twitter üzerinden projenin ayrıntılarına dair sorular soran ve ağaçların kesilebileceği endişesini dile getiren Yard.Doç.Dr Serkan Köybaşı’na Beşiktaş Belediyesi Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bu gerçekleşecek proje kapsamında herhangi bir ağaç kesimi söz konusu değildir. Aksine daha da yeşillendirmeyi planlıyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

Haber: Pelin Atakan

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.