TürkiyeManşet

Berkin Elvan davası bu kez de koronavirüs gerekçesiyle ertelendi

0

Gezi protestoları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına denk gelmesi sonucunda hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili şüpheli polislerin yargılandığı davanın 18’inci duruşması, savcının koronavirüse yakalanması gerekçesiyle yeniden ertelendi.

Duruşma öncesi Berkin Elvan’ın ailesi ve avukatları Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun da katıldığı açıklamada, aile adalet talebini yineledi.

Sami Elvan: İçeri girmeyeceğiz

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, “Çok kısa konuşacağım biz bugün buraya yine adalet talebiyle geldik. Adalet mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadelede sizlerin desteğine çok çok ihtiyacımız var. Ama şunu söylemek istiyorum bugünkü duruşmada ailem, ben ve eşim içeri dahi girmeyeceğiz. Burada adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Sizleri burada bizlere desteğe davet ediyoruz. Hepinize geldiğiniz için tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Esas hakkında mütalaa verilmesi bekleniyordu

Hiçbir polisin tutuklu yargılanmadığı davada bugün esas hakkında mütala verilmesi bekleniyordu. Ancak duruşma saatinde mahkemede taraf avukatları, izleyiciler ve 17’inci Ceza Mahkemesi heyeti yerini aldıktan sonra duruşmanın ertelendiği duyurusu yapıldı.

Mahkeme başkanı geçen hafta Hakim ve Savcılar Kurulu kararıyla Yargıtay üyeliğine atandığı için yerine gelen yeni başkan, savcının Covid-19’a yakalanması dolayısıyla yerine nöbetçi savcının bakacağını, ancak bu aşamada mütala verilemeyeceğinden duruşmanın 29 Ocak 2021 tarihine ertelendiğini bildirdi.

‘Yargılatmamak için ellerinden geleni yaptılar’

Duruşma sonrası adliye önünde yapılan açıklamada da konuşan Avukat Can Atalay, Berkin Elvan’ın sokak ortasında öldürenlerin hesap vermesini istediklerini söyledi.

Davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Atalay, “Berkin’in katledenler adil bir yargılanma olmaması için 2013 yılının 16 Haziran’ından beri elinden gelen her şeyi yaptı. Bu memleketin emeği ile geçinen insanları Diyarbakır’da Medeni ’ye, İstanbul’da Berkin’e, Ankara’da Ethem’e sahip çıktı. Karşımızda bir mahkeme var o mahkemenin kendi kararlarını ciddiye almasını, gerçek kılmasını bunun da görünür olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Berkin Elvan, 16 Haziran 2013’te, Okmeydanı’nda polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralandı. Komaya giren ve 269 gün boyunca komada kalan Elvan, hastanede yaşamını yitirdi.

2016 yılının sonunda tamamlanan iddianamede, Elvan’ın öldürülmesinde tek sanık olarak gösterilen polis memuru F.D.’nin “olası kastla öldürme” suçundan yargılanması talep edildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan 42 polis hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.