LGBTİ+Manşet

“Benim Çocuğum” belgeselinin TBMM özel gösterimine ilgi düşük kaldı

0

Benim Çocuğum belgeselinin meclis özel gösterimine 548 milletvekilinden yalnızca altısı katıldı. Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) olan ailelerin hikâyelerini anlatan filme CHP’den Aykan Erdemir, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Melda Onur ve Tufan Köse katılırken AKP’den ise sadece Safiye Seymenoğlu özel gösterimde hazır bulundu.

Kaos GL’den Ömer Akpınar’ın haberine göre gösterim öncesi düzenlenen kokteyl sırasında bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “siz bu filmle milyonlarca aileye örnek oluyorsunuz,” diyerek filme fon sağlamayan Kültür Bakanlığı’nı eleştirdi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise İstanbul’daki Onur Yürüyüşü’ne bu yıl CHP’den bir ekiple katılabileceklerini belirtti. Erdemir, milletvekillerinin “Benim Çocuğum” filmini izleyerek cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıklara karşı mücadelede doğru kararlar verebilmelerini temenni etti.

AKP Milletvekili LGBT haklarını allaha havale etti

Gösterime AKP adına katılan Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, ailelerin ne hissettiğini öğrenmek için filmi izlemeye geldiğini söyledi. Seymenoğlu, partilerinin gündeminde LGBT haklarının olmadığını ifade ederken kendisinin bu konuda öncülük edebileceği yorumuna ise “inşallah” şeklinde yanıt verdi.

“Benim Çocuğum” İstanbul’da vizyona giriyor

Belgeselin yönetmeni Can Candan

Gösterimin ardından gerçekleşen söyleşide filmin yönetmeni Can Candan, Mayıs sonunda İstanbul ve Ankara’da belgeselin az sayıda salonda olsa da vizyona gireceğini söyledi. Yönetmen, gösterimlerin devamının gelmesi için seyircilerin ilk 3 günkü katılımının çok önemli olduğunu ekledi.

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.