Kültür-Sanat

“Ben ve Nuri Bala” Ankara’da

0

Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması kapsamında 25 Kasım 2010 Perşembe günü Ekin Sanat merkezinde 19.00-20.30 saatleri arasında yönetmenliğini Melisa Önel’in üstlendiği, feminist aktivist Esmeray’ın hayatının anlatıldığı Ben ve Nuri Bala adlı belgesel gösterimi ve ardından söyleşi yapılacak.

Ben ve Nuri Bala, kadınlık ve erkeklik kategorilerinin dışına taşan feminist aktivist Esmeray’ın hayatı üzerine bir belgesel. Bu film Esmeray’ın tecrübesini, bir beden, coğrafya ve mekana ait olmayı anlamak üzerine çıkılan kişisel bir yolculuk. Film İstanbul’un sokaklarından Kars’ın Eşmeyazı köyüne uzanan hikayesiyle bizi bir yere ait olmanın özlemi ve kimliklerimizi oluşturan koşullar arasında getirip götürüyor.Esmeray’ın kendi dilinden bir nevi biyografisi olan film özlem, aidiyet, göç ve şiddet gibi konulara Esmeray’ın hikayesi üzerinden bakabilmemizi sağlıyor.

“Ben ve Nuri Bala”nın yönetmeni Melisa Önel de travesti ve eşcinsel cinayetlerinin bolca işlendiği bir ortamda Esmeray’ın duyurmaya çalıştığı sese ve hayat yolculuğuna kendi yaklaşımıyla eşlik ediyor.

İlk gösterimini Heinrich Böll Stiftung Vakfı’nın bu yıl 6-11 Temmuz tarihlerinde Berlin’de düzenlediği “Gender is Happening” isimli festivalde yapan “Ben ve Nuri Bala” filmin 2 yıl süren çekimleri, 2 kişilik bir ekip ve küçük bir bütçeyle Kars, Adana ve İstanbul’da gerçekleştirildi. (www.pembehayat.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.