EnerjiManşet

Belçika’nın Tihange Nükleer Santral’inde yangın

0

Belçika’nın Electrable şirketi tarafından işletilen Liege kenti yakınlarındaki Tihange nükleer santralindeki bir reaktör Pazar günü elektrik sisteminde meydana gelen yangın nedeniyle kapatıldı. Belçika’daişletilen 7 nükleer reaktörden sadece üçünün faaliyette olduğu da gelen bilgiler arasında.

3 Tihange_-_nuclear_power_plant...

Fransız ortaklı GDF Suez şirketinin bileşeni olan Electrabel, Liege kentinin güneybatısında bulunan 1.000 megawattlık Tihange 3 santralinin dışında bulunan elektrik kablolarında peşpeşe meydana gelen yangınlar sonrasında reaktörün kapatıldığını açıkladı.

Electrabel’den yapılan açıklamada, yangın nedeniyle santralin nükleer güvenliğinin tehdit altında bulunmadığı ve hiçbir işçinin zarar görmediği bildirildi.

Belçika’nın elektrik üretiminin %50’sini gerçekleştiren 7 aktif reaktörde sık sık sorunlar yaşanıyor. Haziran 2012’den bu yana Doel 3 ve Tihange 2 reaktörleri güvenlik tehlikesi oluşturan çatlaklar nedeniyle kapalı tutuluyor. Doel 4 reaktöründe de Ağustos başında sabotaj sonucu oluşan yağ sızıntısı nedeniyle faaliyete ara verilmişti.

(Yeşil Gazete, Reuters)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.