EğitimManşet

Belçikalılar Pokemon yerine Kitap avlıyor: Kitabım GO!

0
Kitabını bulan bir üyenin sevinci

Belçika’da bir öğretmen Pokemon GO’nun başarısından esinlenerek Pokemon yerine kitapların aranıp bulunduğu çok farklı bir projeye, tabiri caiz ise bir nev-i Kitabım GO! projesine imza attı.

Pokemon GO piyasaya sürüldüğünden beri inanılmaz bir oyuncu sayısına erişerek küresel bazda bir başarıya imza attı. Milyonlarca insan ellerine telefonlarını alarak başarılı bir Pokemon çalıştırıcısı olmak için sokaklara döküldü.

Kitabını bulan bir üyenin sevinci

Kitabını bulan bir üyenin sevinci

Pokemon GO’nun bu başarısı Belçika’da görev yapan Aveline Gregoire isimli bit öğretmene ilham kaynağı oldu ve projesi ilk hafta sonunda 10 bin gibi kendisinin de beklemediği bir katılım rakamına ulaştı.

24

Gregoire’nin projesi ise şu, facebook üzerinde “Chasseurs de livres” yani “Kitap Avcıları” adında bir sayfa açtı ve başkalarının okumasını istediği kitaplarını belirlediği yerlere yerleştirip bunu facebook grubu üzerinden duyurmaya başladı. Oyuna her katılanın yapması gereken ise bırakılan kitabın yerine başka bir kitabı herhangi bir yere bırakıp bunu facebook grubu üzerinden paylaşmak.  Grubun üye sayısı şu ana kadar 40 bin kişiye ulaşmış durumda.

25

Hava koşullarının kötü olduğu zamanlar için ise kitaplar plastik kaplar ile korunmaya alınıyor.

Gregoire, ileride bu projesini bir mobil uygulamaya dönüştürerek tüm dünyaya yaymak istediğini de belirtiyor.

 

(Yeşil Gazete, Reuters, The Telegraph, Viahaber)

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.