Kültür-Sanat

Behzat Ç.’ye polisin tepkisi ‘iyi değil’

0
48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde gala gösterimi yapılan “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm“ün Yönetmeni Serdar Akar, oyuncularla birlikte izlediği filmini çok beğendiğini söyledi.
Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’ndaki gösterimden sonra şiddetli yağış altında bahçeye kurulan söyleşi çadırına geçen ekip, yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı.
Yönetmen Akar, festivalde bir dönem jüri üyesi, bir dönem ödül için yarışan filmlerden birinin yönetmeni olarak Antalya’da bulunduğuna değinerek, bunların hiçbirinin önemi olmadığını, en önemli şeyin Antalya’da olmak olduğunu söyledi.

Film yapmanın kusuru ve kabahati olmadığını belirten Akar, söyleşiye katılanların kendilerine eleştirel mahiyette sorular da sorabileceklerini işaret ederek, “Yine bir sürü şey soracaksınız. (Şu niye oldu, bu niye oldu…). Ben bu gece güzel bir film izledim. O kadar” dedi. Filmde Türkiye’de Emniyet Teşkilatı’ndaki çarpık yapılaşmalara değindikleri kaydeden Akar ve filmin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’na, “İçten veya dıştan tepkiler nasıl?” sorusu yöneltildi. Akar, “İyi değil” yanıtını birkaç kez tekrarladı. Beşikçioğlu ise, “Cevabı verdi usta” demekle yetindi. Akar bir başka soru üzerine ise, televizyonda dizisi oynayan bir film çekmenin avantajlı olduğunu kaydetti. Akar, “Karakterin altyapısı bir sene önceden hazırdı. Bu filmin böyle bir şansı var” dedi.

Yönetmen Akar, bir gazetecinin filme 18 yaş sınırı getirildiğini iddia edince, heyecanla tepki verdi. Akar, küfrün bol kullanıldığı film ile ilgili olarak söyleşiye katılanlara, “Ben 13 yaş istiyorum. Haksız mıyım? Bir tuhaflık gördünüz mü? Ahlaka mugayir bir şey gördünüz mü?” diye sordu. Akar’ın bu sorusu, gülüşmelerle karşılandı.

Filmden istediğini alamadığını söyleyen bir seyirciyle, “Ben de alamadım. Ah neler çekiyorum” diye şakalaşan Akar, filmi kendisinin ve oyuncuların büyük beğeniyle izlediğini tekrarladı.

Filmin yönetmeni Akar, başrol oyuncusu Beşikçioğlu ve senarist Emrah Serbes’in bir canlı yayına katılmak için ayrılmasından sonra seyirciler filmin diğer oyuncularına soru yöneltmeye başladı.

Bir kadın seyircinin, “Behzat Ç’de kadın karakterler çok naif. Daha zeki, dirayetli kadın karakteri olamaz mı? Hemen Behzat Ç’ye aşık oluyorlar” sorusu gülüşmelerle karşılanırken, bu sözlere alınmış gibi davranan Behzat Ç’nin sevgilisi Savcı Esra karakterini canlandıran Canan Ergüder, “Çok affedersiniz ama benim karakterim çok dirayetli” diye cevap verdi.

Dizide rolü olmayan, ancak Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm’de oynayan Tardu Flordun ve Hakan Boyav’a kemikleşmiş bir kadronun arasında kendilerini nasıl hissettikleri de soruldu. Flordun, aynı dizide oynamasalar bile birbirlerini yıllardır tanıdıklarını, Beşikçioğlu ile konservatuvardan arkadaş olduklarını söyledi. Hakan Boyav ise, kısa bir anısını anlattı. Boyav, Behzat Ç. oyuncularına şaka yapmak için bir gün yüzünü Ankaragücü atkısı ile gizleyip seti bastığını belirterek, “Herkes (Hakan gelmiş) dedi. Biz birbirimizi böylesine tanıyoruz” diye konuştu.

(Cnnturk)

You may also like

Comments

Comments are closed.