Duyurular

Bedensel Engellilere yönelik RYLA semineri

0

01 – 04 Aralik 2011 tarihlerinde Iksir Resort Town Hotel Kastamonu’da Bedensel Engellilere yönelik RYLA semineri düzenlenecek. RYLA, Rotary tarafından düzenlenen ve tam açılımı Rotary Youth Leadership Awards (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor Ödülleri) olan bir organizasyon. Geleceğin liderlerini eğitmek için planlanan organizasyonda bu sefer bedensel engellilere yönelik bir eğitim düşünülmüş.

RYLA semineri ile ilgili açıklamalar ve katılım koşulları ise şöyle

1.Egitimin Amaci

  • Yaslari 18 – 30 arasinda degisen ve  % 40 ile % 90 arasinda engel orani bulunan bedensel ve ortopedik engelli bireylere kisisel gelisimi destekleyen liderlik vasiflarini kazandirmayi ve iyi yurtt aslik bilincini asilamayi amaclayan egitimler vermek,
  • Seminere katilmis bireylere etkili bir egitim deneyimi kazandirmak
  • Bedensel engelli bireylere liderlik icin cesaret vermek
  • Seminer boyunca yapilacak munazaralar, karsilikli sohbetler ve sosyal etkinliklere dostluklarin gelistirilmesini saglamak
  • Engelli sorunlarina odakli bir sekilde savunuculuk kavrami ve savunuculuk surecinin temel ogelerine dair bilgi edinmesini saglamak
  • Etkin bir savunuculuk stratejisi hazirlamak ve yurutebilmek icin gerekli becerilerin gelistirilmesini saglamak


2. Egitimden Beklenen Sonuc
Katilimcilarin liderlik vasiflarinin gelistirilmesi ve kendi bolgelerindek i engelli haklari sorunlarina dair bir savunuculuk plani olusturabilmesidir.

3. Egitimin Icerigi

  • Liderlik gelistirme
  • Sivil Toplum ve Vatandaslik
  • Sosyal Hayata Katilim
  • Sivil Toplum Orgutlerinde Demokrasi
  • Esitlik ve Hak tabanli Yaklasimlar
  • Savunuculuk ve Ayrimcilik konularinda atolye ve grup calismalari
  • Uygulamali Egitimler


4. Kimler Basvurabilir?
Seminer, Turkiye genelinde engel orani  %40 ile % 90 arasinda olan Bedensel ve Ortopedik Engelli Bireylere yonelik gerceklesecektir.

5.  Basvuru Sartlari
1. Seminer, Turkiye genelinde engel orani % 40 ile % 90 arasinda olan Bedensel ve Ortopedik Engelli Bireylere yonelik gerceklesecektir.
2. Seminerin yas araligi, 18 – 30 yas arasidir. Seminere katilacak olan bireyler,  1 Ocak 1981 ile 31 Aralik 1993 arasinda olmalidir.
3. Seminere katilacak katilimcilarin en az lise mezunu olmasi, yeniliklere acik ve ekip calismasina yatkin kisiler olmasi gerekmektedir.
4. Basvurunun son tarihi 20 KASIM 2011dir. Katilimcilarin zamandan kazanmak icin once faks gondermesi yararli olacaktir.
5. Seminer, Kastamonu Daday ilcesinde bulunan Iksir Resort Town Otelinde gerceklesecektir. Kastamonu Otogarindan otele servis duzenlenecektir.
6. Rotary 2430. Bolge tarafindan duzenlenen Bedensel Engellilere Yonelik RYLA Seminerinin Ana Sponsoru, Avrupa Birligi finansmanli ‘Sivil Toplum Kuruluslari icin Teknik Destek Projesi’ (TACSO) dir.
7. Konaklama sekli Tam Pansiyon (S abah, Oglen ve Aksam Yemegi), Set Menu – A la – Carte servis seklinde olacaktir.
8. Otele giris 01 Aralik 2011 tarihinde, otel cikisi ise 04 Aralik 2011 tarihinde olacaktir.
9. Organizasyon Komitesi, gelen basvurulara gore katilimcilari belirleyecektir

6. Basvuru Sureci

Katilimcilar, basvuru formlarini asagidaki adreslere e – posta, faks veya kargo ile gonderebilir.

Seminere katılmak isteyenler Rotary’den Mustafa Afacan ile irtibata geçebilirler. Telefon: Telefon  :0 366 212 51 58 (Is)  Gsm  :0 542 695 59 79
Faks :0 366 212 46 22 E Posta : [email protected]

 

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.