Türkiye

BBP’liler Karayolları’nı basıp tehdit etti

0

Şanlıurfa’da, Alperen Ocakları’na üye 20 kişilik bir grup, ellerinde Türk bayrağı olduğu halde tekbir getirerek, Karayolları 91’inci Şube Şefliği’nde eylem yaptı.

Kendilerini, ‘Muhsin başkanın askerleri’ olarak nitelendiren grup, makine araç parkının çatısına çıkarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım aleyhine ‘Binali istifa’, ‘Zaafiyet var hesap soracağız’ pankartlarını astı. Polis, eylemcilerden 2 kişiyi gözaltına aldı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Devlet Denetleme Kurumu’nun (DDK) hazırladığı raporda, olayda ihmalin bulunduğu öne sürülen yetkilileri istifaya davet eden Şanlıurfa Alperen Ocaklarına üyesi bir grup, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olan Karayolları 91’inci Şube Şefliğini’ne geldi. Eylemciler, ellerindeki büyük bir Türk bayrağıyla bir süre yürüyüp ardından tekbir getirerek, Karayolları Şube Şefliği bahçesine girdi. Daha sonra 2 kişi bir ağaca, buradan iş makinelerinin park edildiği garajın çatısına çıkarak, yanlarında getirdikleri ‘Binali istifa’, ‘Zaafiyet var hesap soracağız’ yazılı pankartı çatıya astı.

Eylemin polise bildirmesi ardından resmi ve sivil ekipler sevk edildi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Alperen Ocakları üyesi Hanifi Gökçen, şöyle dedi:

“Biz ‘Muhsin başkanın askerleri’ olarak, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları 91’inci Şube Şefliği’ne bu afişleri asarak, bir nebze olsun sesimizi duyurmak istedik. Amacımız asayişi ve huzuru bozmak veya devlet malına zarar vermek değil, yüce Türk milletine Muhsin başkanın suikast’inin üzerinin kapatılmasına izin verdirmemektir. Bunun için en büyük zafiyet gösteren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı istifaya davet ediyoruz. Biz şu ana kadar demokratik olmayan hiçbir eylemde bulunmadık. Ama bundan sonra bilinsin ki demokratik hiçbir eylemimiz olmayacaktır. Bu pankartları, bir gün Binali Yıldırım’ın evine de asacağız” dedi.

Sık sık tekbir getiren göstericiler ‘Binali şaşırma sabrımızı taşırma’ sloganlarını attı. Polis eylemci gençlerden Hanifi Gökçen ile Ercan Yılmaz’ı gözaltına aldı. Gruptaki diğer kişiler daha sonra dağıldı. (Ntv)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.