EmekManşetMedya-İnternet

BBC İstanbul’da grev kararı asıldı

0

BBC İstanbul bürosu çalışanlarının bugün yaptığı basın açıklamasında, kurumla anlaşma sağlanamaması durumunda, büro için çalışan gazetecilerin greve çıkacağı duyuruldu. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, taleplerinin karşılanabilir talepler olduğunu söyledi.

BBC İstanbul bürosu önünde toplanan TGS üyesi BBC çalışanlarına, grevdeki Belediye-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri ve Türk-İş’e bağlı sendikalar destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan TGS Genel Başkanı Durmuş, işverenin görüşmelerdeki anlaşmaya kapalı tutumunun grevi kaçınılmaz hale getirdiğini söyleyerek, “BBC çalışanlarının ücretlerinin alım güçlerini koruyacak şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz. İşveren 2020 yılında enflasyonun çok altında bir zam yaptı. Şimdi ise brüt ücretlere sadece yüzde 14 teklif ediyor. Resmi enflasyonun yüzde 21 olduğu ortamda bu teklifi kabul etmemiz beklenemez” dedi.

‘Taleplerimiz makul’

BBC’nin dünyanın diğer ülkelerinde çalışanlarına sunduğu bazı temel haklardan BBC İstanbul büro çalışanlarının faydalanamadığını söyleyen Durmuş şunları söyledi:

“Taleplerimiz makul ve karşılanabilir taleplerdir. BBC’nin bu talepleri kendisine ek yük yaratmadan karşılaması mümkün. Geçtiğimiz ocak ayından bugüne sterlin Türk lirası karşısında yüzde 80’lik bir değer kazandı. Yani BBC patronunun yüzde 80’lik bir kazancı var. Grev sürecini başlatan bugün BBC patronunun uzlaşmaz tutumudur. Bir an önce BBC çalışanlarının taleplerini karşılayın aksi halde grev yapmaktan kaçınmayacağız.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.