Manşet

Bayramın dört günü de yağışlı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Kurban Bayramı ve devam eden hafta süresince yurdun kuzey kesimlerinde aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara‘nın kuzey ve doğusu, Toroslar mevkii ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu‘nun kuzeydoğusu, Bolu, Düzce, Karabük, Ordu ile Ankara‘nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklılar batı kesimlerde yağışlarla birlikte azalarak bayram süresince mevsim normallerinde olması; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yağışlar, bayram sonrasında da Karadeniz‘i etkilemeye devam edecek.

İstanbul‘da bayramın ilk üç günü il genelinde  gök gürültülü sağanak yağışların, bayramın dördüncü gününden (12 Temmuz) itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıkları da 30 ile 33 derece arasında seyredecek.

Bayramın ilk günü olan 9 Temmuz Cumartesi, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İkinci gün de yağışların bu bölgelerde devam etmesi, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı Karadeniz’de deyerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.