ManşetEkonomi

Bayram bitti, zam yağmuru başladı

0

Ocak ayından bu yana sigaraya yapılan toplam altı liralık zammın ardından, bugün tüm Philip Morris (PM) sigara markalarına iki lira daha zam yapıldı.

Marlboro ve Parliament markalarını da bünyesinde barındıran PM grubundaki en ucuz sigaranın fiyatı 25 buçuk, en yüksek fiyat ise 29 buçuk lira oldu.

PM A.Ş, yeni tarifeyi şöyle duyurdu:

Kira artış oranı bu ay yüzde 34

2022 Nisan ayı enflasyon rakamlarını  açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre mayıs ayında kira artış oranı yüzde 34, 36’ya yükseldi.

Kira artış oranları artık üretici fiyat endeksine (ÜFE) göre değil, tüketici fiyat endeksine (TÜFE) göre belirleniyor. Nisan ayında TÜFE bir önceki aya göre yüzde 7,25; bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 arttı.

Öte yandan, cuma günü itibariyle motorin grubunda 32 kuruşluk zam, otogaz fiyatlarında 98 kuruşluk düşüş olması bekleniyor. İstanbul’da motorin litre fiyatı 21.22 lira, benzinin litresi ise ortalama 19 liradan satılıyor.

Süt ürünlerine bitmeyen zam

Süte bu ay başında gelen son zamla birlikte markette bir litrelik ortalama paket sütün fiyatı 16 lirayı buldu.

TÜİK’e göre 2022 Mart’ta bir önceki yılın aynı ayına göre kaşar peyniri fiyatları yüzde 40,4 zamlanarak 70,2 liraya, krem peynir yüzde 43,8 zamlanarak 51,4 liraya ve beyaz peynir yüzde 54 zamlanarak 44,4 liraya çıktı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.