ManşetTürkiye

Batman’da Ezidiler için ekolojik köy kurma kararı

0

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) saldırıları sonucu Şengal’den Batman’a gelen Êzidi Kürtlerin sayısı 4 bin’e çıktı. Roboski üzerinden gelen bin kişiyi ağırlayan Batman Belediyesi ve demokratik kitle örgütleri, Buka Baranê gibi ekolojist gruplar, savaş mağdurları ile birlikte Ezidiler için de ekolojik köyler inşa etme kararı aldı.

7 Batman...

Batman, Şengal’den gelen 4 bin Êzidi’yi ağırlıyor. Batman belediyesi ve demokratik kitle örgütlerinin organizesi ile barınma ve günlük ihtiyaçlar karşılanırken, Qorixê Köyü’nde yüzlerce hektarlık arazi üzerinde kurulan çadırkentten sonra Êzidi Kürtlere ait olan Feqira Köyü’nde de ekolojik köy inşa edilecek. Buka Baranê tarafından hazırlanan ekolojik mimari yapı projesi Batman Belediyesi’ne sunuldu.

Konu ile ilgili ANF’ye konuşan Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, 20 gün içerisinde savaştan kaçan ve Batman’a yerleşen Êzidi Kürtlerin sayısının 4 bin kişiyi aştığını belirtti. Halkın büyük desteğinin olduğuna da dikkat çeken Akel, “Yaklaşık 20 gündür Kürdistan’ın birçok kentinde olduğu gibi Batman’da da Şengal’deki savaştan kaçarak gelen Êzidi kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz” dedi. Batman’da 3 bin kişi kent merkezine ve köylere yerleştirmiş olduklarının altını çizen Akel, yüzde 80 işsizlik oranının olduğu Batman’da sosyo-ekonomik durum ne olursa olsun Êzidi ‘lere büyük bir destek verilmekte olduğunu belirtti.

Savaş mağduru olan Êzidi Kürtlerle dayanışma içerisinde olmak isteyen üretim ve Buka Baranê tarafından proje hazırlanarak kendilerini sunulduğunu belirten Akel, Qorixê’de çadır kent projesinden sonra yine Êzidi köyü olan Feqira’da ekolojik köy projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

(Sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.