KentManşetYerel

Batman kayyımının müteahhite ihale kıyağı iddiası Meclis gündemine taşındı

0

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) halkın oyları ile seçilen Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in yerine 23 Mart 2020 tarihinde Batman Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Hulusi Şahin, bir yolsuzluk iddiasıyla gündeme geldi.

İddialara göre kayyım Hulusi Şahin, daha önce Valilik Konağı’nın peyzajını Erdal Canpolat isimli müteahhite ihalesiz bir şekilde vermiş ve bunun üzerine Valiliğe soruşturma açılmıştı.

Sonucu bilinmeyen soruşturmanın ardından bu kez Batman kayyımının toplam maliyeti en fazla 350 bin TL olan Sanat Sokağı’nın peyzajını yine ihalesiz bir şekilde aynı kapsamda aynı müteahhite 1 milyon 329 bin TL’ye verdiği iddia edildi.

Soru önergesi verildi

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Önergede şu sorular yöneltildi:

  1. Batman kayyımının ihalesiz bir şekilde Erdal Canpolat isimli müteahhite peyzaj işleri verdiği doğru mudur?
  2. Valilik Konağı peyzajının ardından ihalesiz çalışma üzerine soruşturma açıldığı doğru mudur? Bu soruşturma nasıl sonuçlanmıştır?
  3. Erdal Canpolat kimdir? Kendisine neden peyzaj işleri ihalesiz bir şekilde verilmektedir?
  4. Sanat Sokağı peyzajı en fazla 350.000 TL’ye mal olabilecekken 1.329.000 TL maliyeti neye dayanarak verilmiştir?
  5. 21B pazarlık usulü doğal afet ve güvenlik konularında söz konusu olması gereken bir pazarlık usulü iken neden Sanat Sokağı peyzajının ihalesinde bu usul kullanılmıştır?
  6. Batman kayyımının harcamaları içerisinde halka dokunan bir gider var mıdır?
  7. Batman halkının geçim sıkıntısı kayyım ve Bakanlığın ne kadar gündemindedir?
  8. Halkın parasını gereksiz giderlere harcayan, halkın sorunlarını çözdüğüne dair bir algı yaratmayı, o sorunları gerçekten çözmenin önüne koyan ve halihazırda halkın iradesi gasp edilerek atanan kayyım hakkında bir işlem yapacak mısınız?
  9. Batman başta olmak üzere belediyelere kayyım atanan Kürt illerinde halk ne durumdadır?
  10. Kayyım belediyelerindeki yolsuzluk ve halkın parasını gasp etme geleneğine ne zaman son verilecektir?

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.