TürkiyeManşet

Batman Belediye Eşbaşkanı ve Meclis üyeleri gözaltına alındı

0
Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Batman Belediyesi’nin Meclis Toplantısı’na katılmaları engellenen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu ve yedi Meclis Üyesi gözaltına alındı.

Meclis toplantıları koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir süredir erteleniyordu. Toplantıların yeniden düzenlenmeye başlayınca Temmuz ayı Meclis Toplantısı’na görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ve Meclis üyelerinin de bulunduğu bir grup katılmak istedi.

Tutanak tutulmadı

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, binaya girişleri engellenen HDP’li meclis üyelerinin, engellemeyle ilgili tutanak tutulması ve meclis toplantısının yapılmayacağına ilişkin belge talepleri de yerine getirilmedi. Bunun üzerine belediye binasına girmeye çalışan meclis üyeleri gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, meclis üyeleri Şükran Çelebi, Gizem Oğurlu, İlkay Alagöz, Şehriban Aydın, Ayşe Önal, Recep Yargı, Şirin Şen ile HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu’nun olduğu öğrenildi.

Meclis üyelerinden Salih Çetinkaya, seçilmiş meclis üyeleri olduklarını hatırlatarak, “Belediyede bizim telefonlarımız var, toplantının olmayacağına dair bir bilgilendirme de yapılmadı. Biz ise belge istedik, bunu da getirmediler ve arkadaşlarımız belediye girmek istediği için gözaltına alındı” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.