COP27Manşet

Başbakan Sunak’tan geri adım: Birleşik Krallık COP27’ye katılacak

0

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, Mısır‘da 6-18 Kasım’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 27. Taraflar Konferansı‘na (COP27) katılmama kararından geri adım attı ve gelecek hafta toplantıya katılacağını açıkladı.

Başbakan Sunak, “Bu nedenle (geçen yıl COP26’nın düzenlendiği) Glasgow’un güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme mirasını yerine getirmek için önümüzdeki hafta COP27P’ye katılacağım” dedi.

Başbakan Truss istemedi: Kral 3. Charles COP27’ye katılmayacak

Muhalefet tepki göstermişti

Başbakanlık Ofisi 10 Numara‘dan bir sözcü, geçen hafta yaptığı açıklamada Sunak’ın, sonbahar bütçesi dahil diğer ülke içi mevzulara ilişkin acil yükümlülükler nedeniyle Mısır’a gitmeyeceğini açıklamıştı.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi‘nin Gölge İklim Bakanı Ed Miliband da Sunak’ın toplantıya katılmama kararını eleştirerek, kararı “korkunç” olarak nitelemişti.

Bu tür zirvelerin önemli olduğunu söyleyen Miliband, “Dünya olarak karşı karşıya olduğumuz en büyük sorun için harekete geçme mekanizmalarını zorluyorlar” demişti.

Greenpeace UK yetkililerinden Rebecca Newsom da söz konusu kararın, “Sunak’ın iklim değişikliğini yeterince ciddiye almadığını” gösterdiği değerlendirmesi yapmıştı.

Birleşik Krallık, geçen yıl Glasgow‘da dünya liderlerini iklim değişikliğiyle mücadele için her yıl bir araya getiren COP’un 26’ncısına ev sahipliği yapmıştı.

More in COP27

You may also like

Comments

Comments are closed.