ManşetTürkiye

Başbakan ODTÜ’ye gaz bombası ve su ile geldi

0

Göktürk-2 isimli uydunun Çin ’den fırlatılmasını canlı izlemek amacıyla ODTÜ Kampüsü içinde yer alan TÜBİTAK Uzay Yerleşkesi’ne gitmek isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerce protesto edildi.

Başbakan’ın gelmesinden önce üniversite içine giren 2500 kadar polis ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) öğrencilerin protesto eylemine başlamasıyla birlikte öğrencilere kimyasal gaz atmaya ve su sıkmaya başladı.

Protesto gösterisine yapılan müdahale sonucunda bazı öğrencilerin gazdan etkilendiği söylenirken, polisin kampüs içine girmeye çalışan ambulanslara da gaz attığı ve gazdan sağlık çalışanlarının da etkilendiği ODTÜ’den gelen haberler arasında.

Olanları Twitter üzerinden anlatan ve olaylar sırasında üniversitede bulunan ODTÜ Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ferdan Ergut şunları yazdı: “Şu anda ODTÜnün her yerinden gaz bombası sesleri geliyor. Beyefendinin askeri uydunun fırlatılmasını ODTÜ’den seyretmesi için oluyor bunlar. Az önce lojmana arkadaşımız geldi. Kızının gözlerinden yaşlar akıyor. Limon sıktım. İnanmayacaksınız: Lojmanlarının içine girmiş gaz. Neredeyse 30 saniyede bir gaz bombası atılıyor. Arkadaşımın oturduğu lojmanı terkediyor hocalar. Olaylar şöyle başladı: 15.30’da öğrenciler Fizik’te toplandılar. Tayyip’in geleceği binaya yürümeye başladılar. Polis barikatına geldiğimizde barikatla aramızda yüz metreden fazla mesafe vardı. Daha arka sıradakiler henüz toplanmamıştı bile. Öğrenciler ne yumurta ne taş; hiçbir şey atmıyorlardı. Sadece slogan atıyorlardı. Ve demokratik haklarını kullanırlarken gaz bombaları üzerimize atılmaya başlandı.”

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.