ManşetTürkiye

Bartınlılar termik santral toplantısını bastı

0

Bartın’ın turistik ilçesi Amasra’da yapılması planlanan iki termik santrale, çevrecilerin tepkisi büyük oldu. 2 bin kişi, santraller için düzenlenen bilgilendirme toplantısını bastı, protesto gösterisi yaptı.

Hema Endüstri A.Ş.’nin, turistik ilçe Amasra’da kurmayı planladığı iki termik santralden biri için halkı bilgilendirme toplantısı devam ediyordu. Bu sırada termik santrallere karşı kurulan ve belediyeler, siyasi partiler ile 120 sivil toplum örgütünün desteklediği Bartın Platformu’nun 2 bin üyesi, ellerinde döviz ve sloganlarla toplantının yapıldığı belediye sosyal tesislerine geldi.

Kalabalığın bir bölümü daha sonra toplantının yapıldığı salona girdi ve protestolarını burada sürdürdü. İstedikleri de oldu. Tepki üzerine toplantı yarım kaldı. Şirket yöneticileri salondan polis kordonu altında çıkarıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile İl Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltuğ, toplantının halkın tepkisi nedeniyle iptal edildiğine dair tutanak tuttu. Bu durum çevrecileri memnun etti. (CNN Türk)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.