TürkiyeManşet

Baro başkanlarının yürüyüşünü engelleyenlere suç duyurusu

0

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, baro başkanlarının yürüyüşünün engellenmesi nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasip Şahin ve alanda görevli kolluk görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre suç gerekçesi olarak, şikayet edilen kişilerin “kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktıkları, işkence ve kötü muamelede bulundukları” gösterildi.

‘Gelen yardımlar engellendi’

Balkan, dilekçesinde baro başkanlarının etrafının polis ve bariyerle çevrili olduğu sırada yağmur yağmasına rağmen gelen yardımların engellendiğini ve tuvalete gitmeye dahi izin verilmediğini belirtti.

Baro başkanlarına yönelik muameleyi tüm Türkiye ve dünyanın gördüğünü söyleyen Balkan, suç duyurusunun işleme konulmasını isteyerek, “Anayasa’ya aykırı emirleri verenler ve uygulayanlar cezalandırılmalıdır” dedi.

Neler yaşandı?

Baro başkanları, Avukatlık Kanunu‘nda ve baro seçimlerinde yapılmak istenen değişikliklere karşı yürüyüş başlatmışlardı. İlk önce Ankara’ya girişleri kolluk kuvvetleri tarafından engellenen başkanlar, tüm gece Ankara girişinde polis ablukasında ve yağmur altında bekletilmişlerdi.

Polisin bu tutumu Türkiye’nin dört bir yanında il baro merkezleri önünde ve adliyelerde protesto edilmişti. Tüm engellemelere rağmen baro başkanları ve avukatlar polis barikatını aşarak yürüyüşlerinin nihai durağı olan Anıtkabir’e bir gün gecikmeli olarak 23 Haziran’da ulaşmışlardı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.