TürkiyeManşet

‘Savunma’ Feyzioğlu’nu korteje almadı: Çok teşekkür ederiz, sayenizde oldu bunlar

0

İktidar tarafından hazırlanan ve baroların yapısını değiştirmeyi amaçlayan kanun değişikliğine karşı Türkiye‘nin dört bir yanından yola çıkan baro başkanlarının gerçekleştirdiği Savunma Yürüyüşü, geceyi, Ankara‘ya 300 metre kala durduruldukları Eskişehir yolu üzerindeki şantiyenin önünde geçirdi.

Gece boyunca beş kez polis müdahalesiyle karşılaşan hukukçuların etrafı iki ayrı bariyerle çevrildi.

Ankara Barosu’na saldırı

Avukatların sandalye talebi kabul edilmezken, Ankara Barosu’nun getirdiği yiyecekler de içeri alınmadı. Gece geç saatlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yağmurluk ve çorba dağıtımına izin verildi. 

Öte yandan gece saatlerinde desteğe gelen Ankara Barosu üyelerine polis saldırdı ve avukatları barikatlardan 50 metre uzağa sürükledi. Avukatlar bu duruma tepki gösterirken, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya polis tarafından iteklenerek yere düşürüldü ve tekmelendi.

Baro Başkanvekiline gözaltı

Sabah saatlerindeyse polis barikatları arasında bekleyen baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin gözaltına alındı.  Şahin’in Bilecik Barosu’nu temsilen yürüyüşe geldiğini belirten baro başkanları gözaltına tepki gösterdi.

Şahin’in gözaltına alınma anı, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt tarafından paylaşıldı.

‘Gölge etmeyin sayın Başkan’

Baro başkanları, 27 saat sonra kendileriyle görüşmeye gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun direniş alanına girmesini ise istemedi.

Polisten, Feyzioğlu’nun içeri girişi için barikatı açmamasını isteyen başkanlar, Feyzioğlu’na, “Çok teşekkür ederiz, sayenizde oldu bunlar” dedi. Feyzioğlu ise, “Benim sayemde olmadı ama birliğimizi bozduğunuz için olabilir” karşılığını verdi. Baro başkanları, tartışmanın devamında Feyzioğlu’na “Gölge etmeyin sayın Başkan” diye seslendi. 

Hukukçular, barikatların kaldırılmasının ardından yeniden yürüyüşe geçti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.