ManşetTürkiye

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nden Ankara açıklaması

0

Barış İçin Akademisyenler inisiyatifi Antalya ve İzmir grubunda yer alan akademisyenler Ankara’da gerçekleşen terör eyleminin ardından bir açıklama yayınladı.

10

 

Ankara’daki terör eylemi sonrasında Barış İçin Akademisyenler inisiyatifi Ankara grubu tarafından bir açıklama yayınlanmıştı. İnisiyatifin İzmir ve Antalya grubunda yer alan akademisyenler Ankara grubunca dile getirilen basın açıklamasına bütünüyle katıldıklarını, barış umudunu koruduklarını, yaşanan şiddet sürecini sona erdirmek için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini ifade ederek, toplumsal barışı sağlayabilmek için her türlü sorumluluğu üstlenmeye de hazır olduklarını dile getirdiler.

“Barış umudunu koruyoruz”

“Ankara’da yaşanan insanlık dışı alçakça saldırıyı derin bir üzüntü ile lanetliyoruz. Bu saldırıda kaybettiklerimizin acısını yüreğimizde hissediyor, yakınlarına sabır, saldırıda yaralananlara acil şifa diliyoruz.

Yaraların sarılması, acıların paylaşılması için dayanışma girişimlerinin bir parçası olacağız. Savaşı yaygınlaştıran, terörü besleyen ve benimseyen, bizleri şiddete alıştırmaya yönelik her türlü politikanın karşısında durmaya, silahların sustuğu, kan ve gözyaşının değil toplumsal barışın hâkim olduğu bir ülkede yaşamak için mücadele etmeye ve sorumluluk almaya devam edeceğiz.

Barış umudumuzu ve dileğimizi daha güçlü ve kararlı bir biçimde dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz.

Barış İçin Akademisyenler

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.