2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiyeVideo

Barış Atay afet bölgesinde: ‘Buradaki insanları bile isteye öldürüyorsunuz!’

0

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla yıkımın yaşandığı şehirlerden olan Hatay’da, depreme dair son gelişmeleri paylaştı.

Hatay’ın Antakya ilçesinin Armutlu Mahallesi’nde açıklamalarda bulunan Atay ve Şık, Türkiye’de internete ve sosyal medyalara uygulanan bant daraltma kararına tepki gösterdi. Atay, “Twitter’ın kısıtlandığını yeni öğrendik. Bununla ilgili ne söylenebilir gerçekten bilmiyoruz ama sabrımızın sınandığını düşünüyoruz” dedi.

Depremin vurduğu birçok noktaya saatler geçmesine rağmen ulaşılamadığına ve depremzedelerle sosyal medya üzerinden iletişim sağlanabildiğine dikkat çeken Atay, şu ifadeleri kullandı:

Herkese anlatmaya çalıştık, katılabildiğimiz yayınlarda söyledik; burada daha bir çorba dağıtılmış değil. Hatay’da imkanların ne kadar sıkıntılı olduğundan bahsettik. Karşılaştığımız manzara herhangi bir insanın dayanabileceği gibi değil. Zaten sesimizi duyurabildiğimizi düşündüğümüz tek mecranın yasaklanmış olmasının cinayet işlemekle eş değer olduğunu düşünüyorum. Buradaki insanları bile isteye öldürüyorsunuz. İktidar olarak öldürüyorsunuz. Bunun emrini veren Erdoğan olarak öldürüyorsun bu insanları. Bu insanların katili sadece deprem değil.

‘Yardım göndermiyorsunuz, gelen yardımları da engelliyorsunuz, bir de sosyal medyayı daraltıyorsunuz’

Barış Atay,  afet bölgesindeki belirli yerlere devletten yardım gönderilmemesinin yanı sıra gelen yardımların engellendiğini ifade ederek, bunun üzerine kurtarma ve yardım çalışmalarında kritik rol oynayan sosyal medya platformu Twitter’a erişimin önüne geçilmesini “ahlaksızlık” olarak niteledi: 

“Ben buradayım, herkesi tutuklamakla tehdit ediyorsunuz ya; Ahmet Şık da burada ben de buradayım Türkiye İşçi Partili her vekil, her birey burada. Buyurun hodri meydan! Gücünüz neye yetiyorsa karşınızda duruyoruz. Eğer siz böyle davranacaksanız nasıl karşılık alacağınızı göreceksiniz. Yettiniz artık haddinizi bileceksiniz!”

‘Masal anlatıyorsunuz’

İnsanlar tuvalete gidemediğini, yemek yiyemediğini, su içemediğini açıklayan Atay, insanların hiçbir şeyinin kalmadığını, üçüncü gün biterken hala elektrik, benzin ve mazotun olmadığını kaydetti. 

AFAD’ın bölgeye getirilen yardım malzemelerin bir kısmına el koyduğunu aktaran Atay, AFAD’a da seslendi:

“Kendi çabamızla dışarıdan bulduğumuz malzemelere AFAD olarak çöküyorsunuz. Haddinizi bileceksiniz. Siz yardım etmiyorsanız biz yardım bulmasını biliriz. Sadece gölge etmeyeceksiniz bize. Biz buradayız. Türkiye İşçi Partisi olarak da buradayız Antakyalı her bir yurttaş olarak da buradayız. Biz sizin olmadığınız her yerde varız zaten. Sadece gölge etmeyeceksiniz, haddinizi bileceksiniz. O Twitter’ı da açacaksınız!”

‘Öfkenizi sorumlulara yönlendirin’

TİP Genel Başkan Yardımcısı Atay’ın ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Şık ise deprem bölgesinde yaşananların internet ve sosyal medya kısıtlamalarıyla halktan gizlenmeye çalışıldığını belirtirken “Sorumluluk ortaya çıkmasın diye internet bandını daraltıyorlar. O sorumluluk kitlelerce öğrenilmesin diye sizin sosyal medyaya girmenizi engelliyorlar. Lütfen katilin kim olduğunu bilin ve öfkenizi ona yönlendirin” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.