EğitimEkonomiManşet

‘Barınamıyoruz’ demek için Ankara’da buluşacak öğrencilere darp ve gözaltı

0

Yurtların yetersizliğini ve ev kiralarındaki artışı protesto etmek için Ankara’ya eylem yapmak için giden Barınamıyoruz Hareketi’nin araçları kenti girişinde polisler tarafından durduruldu ve öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı.

İlk önce 10 kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken, ardından gözaltı sayısının yükseldiği ve 90 öğrencinin de alındığı duyuruldu. 

Basının görüntü almasına da müdahale edilirken, gazeteciler Nebiye Arı, Yağmur Kaya ve Hilal Işık da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınma görüntüleri

Barınamıyoruz Hareketi, sosyal medya hesabı üzerinden “Neden mi Ankara’ya geldik? 2022 yılının bütçe taslağı Meclis’e gelmeden “Biz buradayız, bundan sonra biz yokmuşuz gibi davranamayacaksınız” demek için geldik.’Barınamıyoruz, geçinemiyoruz’ demek için geldik, bizi Ankara’ya sokmadılar ve gözaltına aldılar” notuyla gözaltına alınma görüntülerini paylaştı:

Ankara ve İzmir barolarından açıklama

Yaşanan gözaltılardan sonra Ankara ve İzmir Barosu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara Barosu, hiçbir hak ihlaline sessiz kalmayacaklarını, mağdurlara her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını ifade etti:

Ankara Valiliği eyleme izin vermemişti

Ankara Valiliği de cuma günü yayımladığı açıklamada, eylemin uygun görülmediği ifade edilmişti:

Çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerde, ’12 Aralık 2021 Pazar günü bütün gençler Ankara’ya/Barınamıyoruz Hareketi 12 Aralık’ta Ankara’ya gidiyor’ çağrısıyla protesto eylemi düzenlemek amacıyla Ankara’ya gelinerek düzenlenecek etkinler, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci ve 22’nci maddeleri gereğince, ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir.”

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.