GündemKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Bangladeş’te binlerce kişi ‘virüs duası’ için toplandı

0

Koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak evde kalma ve kalabalıktan uzak durma çağrısı yapılırken, Müslüman nüfusun büyük çoğunlukta olduğu Bangladeş’in güneyindeki Raipur kasabasında on binlerce kişi Kuran’daki şifa dualarını okumak üzere açık bir alanda toplandı.

Yerel polis şefi Tota Miah dua için 10 bin kişinin toplandığını söylerken, organizatörler bu sayıyı 25 bin olarak açıkladı. Miah, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada “Ülkeyi virüsten kurtarma gerekçesiyle şafaktan sonra dua etmek için toplanmışlar” dedi.

Kalabalığa ait fotoğrafların sosyal medyada yayılması büyük tepkiye yol açtı. Bir Twitter kullanıcısı, “Bölgedeki herhangi birine bir şey olması halinde sorumlu tutulmalılar” sözleriyle öfkesini gösterdi.

Okullar kapalı ama kalabalık azalmadı

Ülkede halihazırda okulları kapatılmış durumda. Salgının yayılmasını önlemek için halka zorunlu olmadıkça evden çıkmaması çağrısında bulunuluyor. Buna rağmen bazı turistik noktalarında yoğunluğun azalmadığı görülüyor.

168 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Bangladeş’te şimdilik 14 doğrulanmış vaka bulunuyor. Ancak sağlık görevlileri yeterince test yapılamadığını belirtiyor.

İtalya’da mezarlık sıkıntısı

Avrupa’da salgının en çok can kaybına yol açtığı İtalya’da bir kasabanın mezarlıkları dolduğu için ordu devreye girdi. Milano’nun kuzeydoğusundaki Bergamo’da, dün gece askeri kamyonlar yerel mezarlıktan tabutları alırken görüntülendi.

Yerel halkın görüntülediği ve Eco di Bergamo gazetesinin yayınladığı görüntülerde, mezarlıktan çıkan uzun bir askeri konvoy Bergamo sokaklarında ilerliyor. İtalyan ordusundan bir sözcü de, dün cenazeleri komşu kasabalardaki mezarlıklara taşımak için 15 kamyon ile 50 askerin görevlendirildiğini doğruladı.

İtalya’da dün 475 kişinin korona virüsünden ölmesiyle yeni bir rekor yaşanmıştı. Bu ölümlerin 300’den fazlası, Bergamo’nun da içinde bulunduğu Lombardiya bölgesinde. Salgından en çok etkilenen yerlerden biri olan Bergamo’da da yerel yetkililer krematoryumların 24 saat çalışmasına rağmen ölümlere yetişemedikleri için yardım çağrısı yapmıştı.

İsviçre’de bir günde 860 kişiye virüs bulaştı

İtalya’nın komşusu olan İsviçre’de de koronavirüs vakalarının sayısı giderek artıyor. İsviçre Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, 860 kişiye daha teşhis konduğu belirtildi. Açıklamada, ülkedeki toplam vaka sayısının 3 bin 888’e yükseldiği belirtildi. İsviçre’deki ölü sayısı ise 33 olarak veriliyor.

Ülkede virüs salgınını kontrol altına almak için uygulanan tedbirler kapsamında sadece süpermarket, fırın, eczane ve postaneler gibi temel gıda ve hizmetleri sunan işyerleri açık. Okullar 19 Nisan’a kadar kapalı kalacak. Ülkede son olarak belirli ilaçların da karneyle satılmasına karar verilmişti.

İspanya’da ölü sayısı 767’ye yükseldi

İspanya’da koronavirüs yüzünden ölenlerin sayısı da son bir günde 558’den 767’ye yükseldi. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 13 bin 716’dan 17 bin 147’ye çıktı.

9 Mart sabah saatleri itibariyle dünyada virüs sebebiylehayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 285’e çıktı. Hastalanan kişi sayısı ise bilinen resmi rakamlara göre 226 bin 504. Dünya çapında 85 bin 955 kişi hastalığı tedavi ile yendi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.