Bakıma muhtaç hayvanlar için ekolojik çiftlik kuruldu

Babaannesinin vasiyeti üzerine ‘Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği’ kuran Çimen Yüksel, bakıma muhtaç hayvanları tedavi ederek sahiplenilmesini sağlıyor. Yüksel’in babaannesinin anısını yaşatmak için Başiskele ilçesinde kurduğu çiftlik evinde at, eşek, kedi, köpek, tavşan, inek, koyun, keçi ve kanatlı hayvanlar olmak üzere, 200’ün üzerinde hayvan yaşıyor.
Bakımlarını yaptıkları hayvanları almak isteyen vatandaşlara verdiklerini kaydeden Yüksel, çiftliğin kurulduğu 84 dönümlük arazinin dedesinden kaldığını, arazide bir yandan organik sebze-meyve de yetiştirdiklerini söyledi.

‘Uyutalım demiyoruz’

Yüksel, hayvan bakımının zor olduğuna dikkati çekti: “Yemeği, aşısı, temizliği, veteriner hizmetleri var. Hayvanlar hasta olduklarında, ‘uyutalım, öldürelim’ diye düşünmüyoruz. Allah’ın verdiği nefesi sonuna kadar kullansın istiyoruz. Felçli ve ağzında yara olan hayvanlara özel bakım yapıyoruz. ‘Çalışanların ve hayvan bakıcıların maaşları, sigortaları, hayvanların yemleri, veteriner masraflaryla derken, aylık 20-25 bin lira masrafımız oluyor.”
Çimen Yüksel, bitki ve hayvanları tanımadan büyüyen, hindiyi kabardığı zaman ‘tavuskuşu’ sanan bir nesil yetişmemesi için çiftliğin kapılarını çocuklara ve ailelerine açtıklarını belirtti.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR