Koronavirüs SalgınıHayvan HaklarıManşetTürkiye

Onlar #Evde kalamıyor: Sokakta yaşayan hayvanlar için bir kap su bir kap mama

0

Türkiye’de ilk Covid 19 vakasının açıklandığı 11 Mart’tan bu yana, insanlar büyük oranda evlerine çekilirken, sokakta yaşayan hayvanlar da açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Dünyanın her yerinden yemek bulmakta zorlanan hayvanların görüntüleri geliyor. Bu zor günlerde, hayvan dostlarımız için kapınızın önüne bir kap su, bir kap mama bırakarak onların hayatta kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı da 81 il valiliğine sokakta yaşayan ve Covid-19 salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlarla ilgili genelge gönderdi.  Koronavirüs salgınından sadece insanların değil hayvanların da olumsuz etkilediğinin belirtildiği genelgede, sokakta yaşayan hayvanların yiyecek bulmakta zorlanmaya başladığı kaydedildi.

Bakanlık, bu süreçte vali ve kaymakamlıklar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, sokakta yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanabilecek hayvanların aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İnsanların evden çıkmaması sebebiyle sokakta yaşayan hayvanlar da zor durumda kalıyor. Fotoğraf: madayantii

Düzenli mama ve su bırakılacak

Buna göre, başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılacak. İhtiyaç duyulan alanlar dezenfekte edilecek ve vatandaşın bu konudaki hassasiyeti artırılacak.

Bakanlık, vali ve kaymakamlardan söz konusu tedbirler çerçevesinde yerel yönetimler, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde gerekli planlama, koordinasyon ve uygulamanın eksiksiz yerine getirilmesini istedi.

Vali Yerlikaya’dan çağrı

Dün de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sokakta yaşayan hayvanlarına mama ve su bırakılması için vatandaşlara çağrı yapmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.