ManşetTürkiye

Bakan Yıldırım 3.Havalimanı için tarih verdi

0

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. havalimanı için bir hafta içinde ihale ilanına çıkılacağını açıkladı.

Bakan Yıldırım, PTT ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonuyla başlatılan Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri’nin Rixos Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanı ile ilgili ihale ilanına ne zaman çıkılacağının sorulması üzerine Yıldırım, hazırlıklarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, ihale ilanını 1 hafta içerisinde verileceğini söyledi.

Yıldırım, “Zannediyorum 1 hafta içinde çıkmış olacağız ilana, bu proje şimdiye kadar İstanbul-İzmir-Gebze geçişi dahil olmak üzere parasal büyüklük olarak Türkiye’nin en büyük kamu-özel ortaklık projesi olacak” diye konuştu.

Yıldırım, daha önce havalimanının İstanbul’un Karadeniz sınırına yakın olan kesiminde, Yeniköy ve Akpınar köyü arasında, eski kömür ocaklarının bulunduğu yere inşa edileceğini açıklamıştı.

İstanbul’da Karadeniz ve Terkos Gölü kıyısında, yüzde 85’i ormanlık alana yapılmak istenen 3. havalimanı projesi çevrecilerin tepkisine neden oluyor. Göçmen kuşların uğrak yeri olan bölge, hem kuşlar için hem de uçaklar için risk alanı teşkil ediyor.

(CNNTürk, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.