KadınManşet

Bakan Soylu ‘İstiklal Caddesi yasak’ dedi, kadınlar vazgeçmiyor

0
Fotoğraf: 8 Mart Feminist Yürüyüş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayın programında 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilecek Feminist Gece Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini açıkladı. Kadınlar, ise Pazar günü 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’ne yapılan çağrıyı yineledi.

‘Her yerde yapabilirsiniz, İstiklal Caddesi hariç’

Soylu, CNN Türk’te Ahmet Hakan moderatörlüğündeki ‘Tarafsız Bölge’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özlem Gürses‘in “İstanbul’da 8 Mart’ta kadın yürüyüşüne katılmak, gönlümce bağırmak, şarkı söylemek, dövizler taşımak istiyorum, özgür müyüm?” sorusuna yanıt veren Soylu, “İstiklal Caddesi’nde yapamazsınız, onun dışında istediğiniz her yerde yapabilirsiniz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Valiliği Türkiye’nin İdlib’de yürüttüğü askeri operasyon gerekçe gösterilerek 11 Mart’a kadar kent genelinde savaş karşıtı etkinlikleri yasaklayacağını duyurmuştu. Tarihin 8 Mart’ı kapsaması sebebiyle yürüyüşe izin verilip verilmeyeceği merak konusu olmuştu.

‘Çağrımız devam ediyor’

Soylu’nun açıklamasının ardından bir mesaj yayınlayan 8 Mart Feminist Yürüyüş Kolektifi “8 Mart’ta Fransız Kültür Merkezi önünde toplanma çağrımız devam ediyor, orada olacağız. Bizim için esas olan bir araya gelmek; gücümüze güç katmak, dayanışmamızı hissetmek, feminist mücadelemizi büyütmek.  Yaşasın feminist mücadelemiz!” dedi.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.