Bakan Soylu ‘İstiklal Caddesi yasak’ dedi, kadınlar vazgeçmiyor

Soylu katıldığı canlı yayında kadınların İstiklal Caddesi haricinde her yerde yürüyebileceklerini söyledi, kadınlar ise Taksim'e yapılan çağrıyı yineledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayın programında 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilecek Feminist Gece Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini açıkladı. Kadınlar, ise Pazar günü 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’ne yapılan çağrıyı yineledi.

‘Her yerde yapabilirsiniz, İstiklal Caddesi hariç’

Soylu, CNN Türk’te Ahmet Hakan moderatörlüğündeki ‘Tarafsız Bölge’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özlem Gürses‘in “İstanbul’da 8 Mart’ta kadın yürüyüşüne katılmak, gönlümce bağırmak, şarkı söylemek, dövizler taşımak istiyorum, özgür müyüm?” sorusuna yanıt veren Soylu, “İstiklal Caddesi’nde yapamazsınız, onun dışında istediğiniz her yerde yapabilirsiniz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Valiliği Türkiye’nin İdlib’de yürüttüğü askeri operasyon gerekçe gösterilerek 11 Mart’a kadar kent genelinde savaş karşıtı etkinlikleri yasaklayacağını duyurmuştu. Tarihin 8 Mart’ı kapsaması sebebiyle yürüyüşe izin verilip verilmeyeceği merak konusu olmuştu.

‘Çağrımız devam ediyor’

Soylu’nun açıklamasının ardından bir mesaj yayınlayan 8 Mart Feminist Yürüyüş Kolektifi “8 Mart’ta Fransız Kültür Merkezi önünde toplanma çağrımız devam ediyor, orada olacağız. Bizim için esas olan bir araya gelmek; gücümüze güç katmak, dayanışmamızı hissetmek, feminist mücadelemizi büyütmek.  Yaşasın feminist mücadelemiz!” dedi.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR