EğitimManşetTürkiye

Bakan Selçuk özür diledi: Okullar salı günü açılacak

0

Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan (MEB) yapılan açıklamayla 1 Mart tarihinde açılması planlanan okulların 2 Mar’ta açılacağı duyuruldu.

1 Şubat tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı‘nda 1 Mart itibariyle tüm resmi, özel anaokulu ve ilkokullar, 8. ve 12. sınıflarla birlikte özel eğitim okul ve sınıflarında yüz yüze eğitime başlanılacağı kaydedilmişti.

Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama

Sağlık Bakanlığı‘ndan yapılan açıklamada, 2 Mart’ta illerin salgın koşullarına göre yüz yüze eğitime geçileceği belirtildi:

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan ‘İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası’nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca ‘yerinde karar’ uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir.”

Bakan Selçuk özür diledi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuyla ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, bir günlük erteleme için özür diledi:

Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.”

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek ve böylece yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler de devamsız sayılmayacak.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.