EkonomiManşetTürkiye

Bakan Lütfi Elvan açıkladı: Kamu bankalarına kredi borcu olanların sayısı 21 milyondan fazla

0

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın soru önergesini yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan‘ın açıkladığı rakamlara göre, kamu bankalarına kredi borcu olanların sayısı 21 milyon 437 bin 937.

Açıklanan rakamlar nüfusun yüzde 25’inin sadece üç kamu bankasına borçlu olduğunu ve kamu bankalarının stok takipte olan kredi tutarının ise 12,7 milyar TL olduğunu gösterdi.

Bakanın açıklaması

Bakan Elvan’ın yanıtında şu ifadeler yer aldı:

Kredi Kayıt Bürosu’ndan temin edilen verilere göre; Mart 2021 dönemi itibarıyla kamu bankalarının bireysel kredi kullandırmış olduğu stok müşteri sayısı 21.437.937’dir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) veri tabanında yer alan verilere göre; kamu bankalarının aynı dönem itibarıyla stok takipteki bireysel kredi tutarı ise 12,7 milyar TL’dir.”

‘Herkes kan ağlıyor’

Rakamları değerlendiren CHP’li Aydın, iş insanlarının, çiftçinin, köylünün kredi borçlarını, faturalarını ödeyemediklerini kaydetti:

Soru önergemize, 6 ay sonra lütfedip yanıt verdiler. Yandaş medyada her şey dört dörtlük, güllük gülistanlık, Almanya bizi kıskanıyor. Ancak sahaya çıkın, esnafı gezin, iş insanları, çiftçi, köylünün yanına gidin, durum tam tersi, herkes kan ağlıyor. Kredi borçlarından, dükkanlarının giderlerini, elektrik faturalarını ödeyememekten şikayetçi. İktidar bunlarla uğraşmak yerine, algı operasyonları ile ülkeyi yönetmeye devam ediyor. İşinizi gücünüzü bırakın, vatandaşın sorununu çözmeye odaklanın. Millet İttifakı iktidarında, bu çözülemez denilen sorunları çözüp, halkın gerçek dertlerini gündeme getirip, çözüm üreteceğiz.”

Bakan Elvan, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın “Kamu bankalarının icra yoluyla aldığı mülk sayısı (konut, dükkan vs) kaçtır? Kamu bankalarının icra yoluyla elde ettiği tesislerin miktarı nedir? Yine kamu bankaları araçlığıyla borcunu ödeyemeyen çiftçiden alınan tarım arazileri kaç hektardır?” gibi soruları ise yanıtsız bıraktı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.